Egy idős utasa életét mentette meg a buszsofőr Pesterzsébeten. A férfit a mentők stabil állapotba szállították kórházba.

Zoltán éppen Csepel irányába közlekedett, amikor a pesterzsébeti Szent Imre herceg utcai megállónál egy talpig zöld-fehérbe öltözött utasa kiabálására lett figyelmes. A drukker azt jelezte, hogy az egyik utas rosszul van.

A hat éve buszozó sofőr azonnal megállt és hátrament az utashoz. Az idős ember a fejét az előtte lévő üléshez támasztotta és alig lélegzett.

„Megpróbáltam felébreszteni, de nem reagált semmire. Nem volt magánál, a szemeit azonban nyitva tartotta. Alig lélegzett szegény. Gyorsan tárcsáztam a mentőket, közben pedig egy biztonságosabb helyre parkoltam a járművel. Az utasokat leszállítottam, és minden erőmmel a diszpécser utasításaira koncentráltam” – mondta a Borsnak a buszsofőr.

Ezután Zoltán egy utasa segítségével lefektette a földre a férfit, megnézte, hogy szabadok-e a légutai, majd elkezdte a mellkaskompressziót. A szerencsétlenül járt férfi szemei üvegesek voltak, és a feje is elkezdett lilulni.

Ekkor odalépett az egyik utas, aki nyugdíjas ápolóként nagyban tá­mogatta az életmentést, amit egy idő után át is vett a sofőrtől. A szakemberek tíz perc alatt meg­érkeztek, és csaknem egy órán át küzdöttek a 13. kerületi lakos életéért.

Többször újraélesztették, amikor visszajött az utas szívverése, a mentők a kórházba szállították.

Zoltán egyébként már korábban is életet mentett, évekkel ezelőtt egy utasa epilepsziás rohamot kapott. Akkor is a mentők kiérkezéséig ő tartotta életben a beteget.

Kiemelt kép: illusztráció – az eset nem ezen a járművön történt