Hűsítőpontokat hoz létre a nagy melegre tekintettel a főváros, péntektől a Blaha Lujza téren és a Városháza Parkban működik ilyen – tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal.

Közleményük szerint a Hűsítő Budapest elnevezésű akció keretében nyit és működtet úgynevezett hűsítőszigeteket a város forgalmas helyein a fővárosi önkormányzat a Főkerttel közösen.
   

Emlékeztetnek: az M3-as metró megállóinál a múlt héten 14 új, rozsdamentes ivókutat adtak át, és a jövőben több tucat ivókutat helyeznek el a városban. A köztéri kutak mellett kutyaitatók is találhatók.
    

Hoppá! Magyarország 15. legolvasottabb weboldala lett a BudaPestkörnyéke.hu. Az auditált DKT/Gemius mérés szerint pedig a 11. legnépszerűbb hírportál lett az országban. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

 

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes pénteken a Blaha Lujza téren adott át hűsítőszigetet, ahol – hasonlóan a Városháza Parkban elhelyezetthez – napenergia hajtotta ventilátor és zöldfelület segít elviselhetőbbé tenni a meleget – olvasható a hivatal közleményében.

“A Hűsítő Budapest akció keretében ivókutakat és Hűsítő-szigetek nyitunk meg. A Fővárosi Önkormányzat a Főkerttel közösen tartja fenn a szigeteket, az első kettő – a Blaha Lujza téren és a Városháza Parknál – mától várja a meleg miatt egy percre megpihenni vágyó budapestieket.” – írta posztjában a főpolgármester.

A Hűsítő Budapest akció keretében ivókutakat és Hűsítő-szigetek nyitunk meg. A Fővárosi Önkormányzat a Főkerttel közösen…

Posted by Karácsony Gergely on Friday, July 10, 2020