Hűsítőpontokat hoz létre a nagy melegre tekintettel a főváros, péntektől a Blaha Lujza téren és a Városháza Parkban működik ilyen – tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal.

Közleményük szerint a Hűsítő Budapest elnevezésű akció keretében nyit és működtet úgynevezett hűsítőszigeteket a város forgalmas helyein a fővárosi önkormányzat a Főkerttel közösen.
   

Emlékeztetnek: az M3-as metró megállóinál a múlt héten 14 új, rozsdamentes ivókutat adtak át, és a jövőben több tucat ivókutat helyeznek el a városban. A köztéri kutak mellett kutyaitatók is találhatók.
    

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes pénteken a Blaha Lujza téren adott át hűsítőszigetet, ahol – hasonlóan a Városháza Parkban elhelyezetthez – napenergia hajtotta ventilátor és zöldfelület segít elviselhetőbbé tenni a meleget – olvasható a hivatal közleményében.

“A Hűsítő Budapest akció keretében ivókutakat és Hűsítő-szigetek nyitunk meg. A Fővárosi Önkormányzat a Főkerttel közösen tartja fenn a szigeteket, az első kettő – a Blaha Lujza téren és a Városháza Parknál – mától várja a meleg miatt egy percre megpihenni vágyó budapestieket.” – írta posztjában a főpolgármester.

A Hűsítő Budapest akció keretében ivókutakat és Hűsítő-szigetek nyitunk meg. A Fővárosi Önkormányzat a Főkerttel közösen…

Posted by Karácsony Gergely on Friday, July 10, 2020