Szerda este és az éjszaka főként a fővárosban és környékén, valamint a Dunántúlon sok munkát adott a tűzoltóknak a téliesre fordult időjárás és a havazás. Szerdán százhatvanöt, csütörtök hajnalig pedig további több mint száz esethez riasztották az egységeket, amelyeknek a leggyakrabban kidőlt fákat, letört ágakat kellett eltávolítaniuk.

Több száz riasztás

Szerda este és az éjszaka főként a fővárosban és környékén, valamint a Dunántúlon sok munkát adott a tűzoltóknak a téliesre fordult időjárás és a havazás. Szerdán százhatvanöt, csütörtök hajnalig pedig további több mint száz esethez riasztották az egységeket, amelyeknek a leggyakrabban kidőlt fákat, letört ágakat kellett eltávolítaniuk – közölte a Katasztrófavédelem. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kidőlt fa a 14. kerületben

Budapesten, a 14. kerületi Szikszó parkban egy mintegy tizenöt méter magas fa kifordult a földből és egy társasház oldalának dőlt, a 4. kerületi Galopp utcában parkoló gépkocsira borult egy fa, Budafokon a Plébánia utcában pedig egy távközlési oszlop dőlt az úttestre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Balesetek az ország útjain

Balesetek nehezítik az M1-es és az M7-es autópályán, valamint a 3-as és az 53-as főúton a közlekedést – közölte csütörtök reggel az Útinform. Az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, Mosonmagyaróvár és Lébény között egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze. A 149-es kilométernél a belső sávot lezárták, emiatt torlódik a forgalom.

Korlátnak hajtott a személygépkocsi

Az M7-es autópályán Letenye felé, a 202-es kilométernél a korlátnak hajtott egy személygépkocsi, jelenleg a leállósávon zajlik a helyszínelés. 

Karambolok a 3-as úton

A 3-as főúton Mezőkövesd és Mezőnyárád között egy autóbusz és két személygépkocsi karambolozott, ezért a 145-ös kilométernél egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom. Szintén a 3-as főúton két személygépkocsi ütközött össze Gyöngyösnél, ezért a 83-as kilométernél félpályás lezárás van érvényben – írták.

Járhatatlan utak

Az 53-as főúton Soltvadkert határában, Selymesnél az oldalára borult egy mikrobusz, rendőrök irányítják a forgalmat. Komárom-Esztergom vármegyében kisebb hóátfúvások miatt két alsóbbrendű út nem járható: a Kömlőd-Tata és a Tardos és Bikolpuszta közötti útszakaszt lezárták.

Nyerges vontató az árokban

A székesfehérvári hivatásos és a móri önkormányzati tűzoltók daruval húzták ki az árokból a nyerges vontatót és egy közeli parkolóba félrevontatták. Az esetről a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adott tájékoztatást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni kép a mentésről

Helyszíni kép a mentésről

Helyszíni kép a mentésről

Kiemelt kép: árokból mentettek nyerges vontatót a katasztrófavédők. Fotók: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság