Egy férfi kért segítséget tegnap este a fővárosi rendőröktől, mert egy fiatal fiú összeesett és elvesztette az eszméletét. A járőrök azonnal intézkedtek, és mellkaskompressziókkal küzdöttek a kamasz életéért.

Összeesett

A Kékvillogó.hu híroldal szerint egy férfi szaladt oda a budapesti járőrpárhoz 2021. április 8-án, 21 óra körül a 7. kerületi Király utcában, mert egy fiatal fiú összeesett és nem volt eszméleténél. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Király utcában történt az eset

Megkezdték az újraélesztést

Horváth Balázs főtörzsőrmester azonnal riasztotta a mentőket, miközben egy éppen hazafelé tartó egészségügyi dolgozó, Steinekker István főtörzsőrmester és a közös járőr honvéd tagja, Makai Attila őrvezető megkezdték a 15 éves fiú újraélesztését. A segítők mellkaskompressziót alkalmaztak, amivel sikerült visszahozniuk a fiatalt.

Kórházba szállították

Végül a kiérkező mentők stabilizálták a tinédzser fiú állapotát, majd kórházba vitték. további megfigyelés céljából.

Egy Heves megyei közértben az eladó mentett életet

A Kékvillogó arról is írt, hogy egy Heves megyei üzletben minden előzetes panasz nélkül összeesett egy vásárló az eladótér közepén. Ezt látva a bolt eladója azonnal odarohant hozzá, és közben felhívta a mentőket segítségért.

Újraélesztette

Az eladó összeszedte minden bátorságát, és megvizsgálta a 60 év körüli nőt, majd miután észlelte, hogy nincs keringése, a mentésirányító utasításai alapján megkezdte az újraélesztését. Ebben segített neki egy másik vásárló is.

Megérkeztek a mentők

Ezután nem sokkal a helyszínre érkeztek a mentők is, akik átvették az eladótól az életmentést, amit emelt szinten folytattak tovább. Ennek köszönhetően sikerült megmenteni a nő életét.

Borsodban traktorost mentettek ki a folyóból

A borsodi tűzoltóknak a jeges vízből kellett kihozniuk egy traktorost, ugyanis a sofőr a Bódva folyóban rekedt a járművével. A heves sodrás elragadta a traktort, így a jármű leállt, a sofőr pedig a folyó közepén elakadt.

Nem sérült meg senki

Szerencsére a mentés során sem a traktorosnak, sem a tűzoltóknak nem esett bajuk. A bajba jutott bácsit egyébként egy mentőkötél segítségével húzták ki a partra, a traktorért pedig egy másik mezőgazdasági vontatót hoztak a katasztrófavédelmisek. A gyors és profi munkának köszönhetően a férfi és a traktor is kijutott épségben a partra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Mentőautó – Forrás: BudaPestkörnyéke