Gyógyszereinek beállítása után rehabilitációs kezelés is vár Gálvölgyi Jánosra, aki már most a munkára gondol.

Dolgozni akar

Ahogy írtunk róla, néhány nap mélyaltatás után lekerült a lélegeztetőgépről és felébresztették Gálvölgyi Jánost, akinek első kérdése máris a munkáról szólt. A népszerű művésznek ugyanis hivatása körül forog az élete, ám a szakemberek szerint hónapokba telhet mire annyira rendbejön, hogy biztonsággal színpadra állhat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Túl az életveszélyen

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész két lánya, Dorka és Eszter közölte hétfőn a jó hírt édesapjuk állapotáról, akit szív-, és tüdőelégtelensége miatt szállítottak kórházba, de végre túl van az életveszélyen és magához tért. Gyermekei azt mesélték, az ébredés után elsőként arról érdeklődött, hogy mi lesz a sorsa a Marshal Fifty-Sixben játszott szerepének Pintér Béla társulatában.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Színpadra állhat majd

Az első kérdése az volt, hogy ugrott-e a Pintér Béla… Ezúton szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy ha nem is pár héten belül, de reméljük, előbb-utóbb színpadra áll ismét – mondta Eszter. Az említett darab legközelebb június 16-án és 17-én kerül majd színpadra, Pintér Béla és Társulata pedig szeretné is megtartani az előadást – írja a Blikk.

Jobbulást kívánnak neki

Egyelőre mi sem tudunk többet János állapotáról, mint amit a lányai közzétettek. Jobbulást kívánunk neki, visszavárjuk, de most az a legfontosabb, hogy felépüljön. A Marshal Fifty-Sixet legközelebb június közepén játsszuk, bízunk abban, hogy addigra a színművész úr jól lesz, de ha nem, akkor valószínűleg más helyettesíti amíg vissza nem térhet – mondta a Blikknek a társulat kommunikációs munkatársa.

Nem helyettesítik

A Rózsavölgyi Szalon is bejelentette, hogy a Végszó című darabok elmaradnak Gálvölgyi felépüléséig. Emellett a színész a Játékszín Legyen a feleségem című előadásában szerepel, az előadás legközelebb június végén lenne esedékes, ám a sorsáról még nem döntöttek. Ott nem kívánják helyettesíteni Gálvölgyi Jánost, ha nem épül fel az előadás előtt, elhalaszthatják azt.

Ez lehet a betegség háttere

„A szív-, és tüdőelégtelenség legalább 2-3 hetes kórházi kezelést igényel. Ki kell vizsgálni, hogy mi okozhatta problémát. Legtöbbször koszorúér-rendelleneség vagy szívizomgyulladás állhat a háttérben, ettől gyengül a pumpa. Be kell állítani a gyógyszereket és csak utána térhet haza a beteg” – mondta Dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus, aki szerint hosszas rehabilitáció várhat a színészre.

Otthon kell pihennie

„Egy ideig az otthonában kell pihennie, utána viszont valószínűleg egy 3-4 hetes rehabilitáció és utókezelés vár rá az Állami Szívkórházban Balatonfüreden, ahol fokozatosan kezdik el újra terhelni a szívét és a keringését.”

Fél évig is tarthat

„Amíg ezen nincs túl, orvosilag nem javasolt visszatérnie a munkába. Azonban mire újra a régi lesz, az túl a hetvenen már nagyjából 5-6 hónapot jelent” – tette hozzá az orvos.

Légzési nehézségei támadtak

Korábban a Budapestkörnyéke.hu is írt róla, hogy Gálvölgyi János szerdán került kórházba, miután légzési nehézségei támadtak. Mentőt hívtak hozzá, ám az esetkocsi nem érkezett meg hozzá időben, ezért egyik családtagjának kellett kórházba szállítani őt, és a színművészt azóta intenzív osztályon kezelik.

Vizsgálat indult

Az Országos Mentőszolgálat egy minden részletre kiterjedő vizsgálatot indított, melyben megállapították, hogy valóban hibásan cselekedtek Gálvölgyi ügyében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gálvölgyi János – Forrás: RTL