A minap jelentette be a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka, hogy bezárja budapesti éttermét. A Kool vélhetően a drágulás áldozata lett, az olimpikon szerint nem érte meg fenntartani. Amióta Katinka és Shane Tusup útjai elváltak, az olimpiai bajnok sikerei botladoznak, úgy tűnik az üzleti életben sem találta meg a helyét.

Bezárás mellett döntött katinka

A háromszoros olimpiai bajnok úszó tavalyelőtt nyitotta meg első éttermét, ahol mindenmentes, „tiszta” ételeket és italokat árultak. Most az Instagramon jelentette be Hosszú Katinka, hogy végleg bezárja éttermét. A sportoló így fogalmazott: “Kedves Vendégeink! A Kool hétfőtől sajnálatos módon véglegesen bezár. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést és bizalmat, nálunk a minőség és a vendégek, ti voltatok az elsők. Mivel a minőség romlásával járt volna a Kool továbbhaladása a jelenlegi gazdasági helyzetben, ez veletek, a vendégekkel szemben nem lett volna etikus, így a bezárás mellett döntöttünk. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Bajban vannak az éttermek

Ahogy azt pár napja megírtuk óriási problémákkal küzdenem az éttermek Magyarországon. Legutóbb szép csendben újabb áremelés történt. A vendéglátósok a szervízdíjat módosították. Egyre több helyen vezetik be, ahol pedig van, ott 10 százalékról 15, vagy 20 százalékra emelték. IDE KAPCSOLÓDIK: Szép csendben újabb áremelés történik az éttermekben, nagyon figyelj a számlára, mert meglepődhetsz

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kevesebben járnak étterembe

Aki megengedheti magának, hogy étterembe járjon, pontosan tudja, hogy mennyire megemelkedtek az árak. Ez látszik a forgalmon is. A vendégek ugyanis a magas árak miatt már egyrészt kevesebbet járnak étterembe, másrészt ha el is mennek, akkor sem fogyasztanak annyit, mint korábban.

Sok a baj

Az elmúlt időszakban az éttermeket alapvetően sújtotta az energiaárak emelkedése, az alapanyagok drágulása, vagyis összességében a rekordmértékű infláció, miközben a béreket is emelniük kell. Idén a legtöbb étterem legalább 10%-kal növelte a kereseteket, hiszen a vendéglátásban továbbra is érdemi munkaerőhiány tapasztalható. Ezeket pedig a fogyasztói árakban is érvényesíteniük kellene, de nem mindig tudják megtenni. Úgy tűnik Katinkáék is elvéreztek.

Egyedül nem megy

Hosszú Katinka és Shane Tusup sikeres páros volt. Amerre jártak, szinte minden versenyt megnyertek. Katinka úszott, Shane edzette őt, látványosan szurkolt neki, kitaposott Katinkának szinte mindent. Előjogokat, jó szerződéseket, reklámokat. A háttérből menedzselte Katinka gondtalannak látszó sportkarrierjét. A házasságuk azonban megromlott, elváltak. Ezt követően Katinka és Shane is külön utakon jártak, de valahogy egyik sem lett igazán sikeres a másik nélkül.

Külön utakon

Az emlékezetesen rosszul sikerült tokiói olimpia óta nyílt titok volt az uszodákban, hogy Katinkának nem érdemes tovább erőltetni a profi karrierjét, abbahagyta. Összejött az új férjével és gyermeket szült. Közben Shane egymás után jött össze a magyar celeblányokkal. Leglátványosabb afférja Szabó Zsófival volt, akinek még a kezét is megkérte, végül a házasságból nem lett semmi. Shane azóta megállapodott, egy modelltől várja születendő gyermekét. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Katinka egykor így beszélt az akkor nyíló, most bezáró étterméről

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból