Nagyon durva, halál tokozó fertőzés támadta meg Vadász Zsolt szervezetét. A Budapesti Operettszínház művésze a múlt héten halt meg. A baktérium miatt olyan súlyos állapotba került a színész, hogy lélegeztetőgépre is szükség volt, de ez sem segített, a szervei feladták a küzdelmet. A család és a barátok mélyen gyászolnak.

Meghalt Vadász Zsolt 

Elhunyt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház népszerű énekese és színésze, közölte a szomorú hírt az intézmény pénteken. Akkor mindössze annyit írtak, hogy az 51 éves művész gyors lefolyású betegségben halt meg. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Súlyos fertőzés 

Mára kiderült, hogy a színész szervezetét húsevő baktérium támadta meg. A család és a barátok értetlenül állnak a tragédia előtt. „Még mindenki keresi a szavakat. Egyszerűen senki sem érti, mindez hogyan történhetett meg. Két hete még színpadon volt, nem sokkal később pedig már rosszul lett otthonában” – mondta a Blikknek közeli ismerős.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lélegeztetőgépre került 

A mentők azonnal kórházba szállították. Csak ott derült ki,hogy egy húsevő baktérium fertőzte meg. Az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, de Vadász Zsolt állapota gyorsan romlott. A szervezetét megtámadó fertőzés következtében hamar lélegeztetőgépre került, és sajnos a szervei feladták a küzdelmet.

Összeomlott a család 

„Döbbenet, hogy szinte egy pillanat alatt itt hagyott minket” – mondta könnyeivel küszködve a közeli ismerős. A család és a barátok mélyen gyászolnak, különösen Vadász Zsolt 95 éves nagymamája, édesanyja és özvegye, Lukács Anita, akiért most szerettei vigyáznak éjjel-nappal. A magyar operett világa pótolhatatlan veszteséget szenvedett Vadász Zsolt halálával.

Pályafutása 

Vadász Zsolt Gór Nagy Mária Színitanodájában és a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában sajátította el a szakma alapjait. Első szerepe Ottokár volt az Operettvilág Együttes Cigánybáró előadásában. 1997-2001 között az Egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, később szerepelt a Debreceni Csokonai Színházban. 2001-ben szerződött a Budapesti Operettszínházhoz. 2008-ban megkapta az évad operettszínésze kitüntetést. 

Felfalja a szervezetet

A húsevő baktérium a szakértők szerint bárkinek a bőrén megélhet és pusztán akkor van gond, ha bejut a szervezetbe. Például műtét, sebek, kiemelten háborús lőtt sérülések miatt. A baktérium fehérjebontó fehérjéket termel, ezáltal okozva gyulladásokat, a bőrt és a lágy részeket pedig képes megemészteni.

Menthető lett volna

A fertőzést megelőzni nem lehet, időben elkezdett antibiotikumos kezeléssel védekezhetnek ellene. A baktérium által okozott betegségbe a betegek 30–50 százaléka belehal. Néhány óra leforgása elég ahhoz, hogy a baktérium kezelés nélkül végezzen egy emberrel. Az esetek többségében amputálni kell egyes testrészeket, de legtöbbször a fertőzöttek nem is élik túl. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Vadász Zsolt – Forrás: Facebook/Vadász Zsolt