Húsevő baktérium támadta meg a testét egy 33 éves fiatalembernek.  Molnár Rolandot jelenleg gépek tartják életben. A fertőzést későn vették észre, a váci kórházban kezdték meg a kezelését. Most nagyon sok vérre van szüksége, a család segítséget kér.

Bajban a családapa

Életvidám férfi, egy két és fél éves kisfiú apukája és szerető férj. Molnár Roland 33 éve született Ózdon. A budapesti Rendőrtiszti Főiskolára járt. Az ózdi Közterület Felügyeletnél állt munkába. 2016-ban került Budapestre. Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben dolgozik azóta is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtámadta a húsevő baktérium

Decemberben azonban minden megváltozott körülötte. 29-én egy húsevő baktériumot találtak a testében. Azonnal megműtötték, majd 31-én egy újabb beavatkozásra volt szüksége. Az ujjaitól kezdve az egyik karját végig felnyitották, hogy ki tudják tisztítani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Életveszélyes állapotban van

„Sajnos nagyon kevés izom maradt meg neki. Bőrt biztos, hogy pótolni kell, de jelenleg arra törekednek, hogy a keze az megmaradjon. Lélegeztető gépen van, a veséje az sajnos leállt, a keringése nem működik, nincs vérnyomása, gépek tartják jelenleg életben” – mondta Kissné Restás Marietta, Roland unokatestvére.

Vácon kezdték meg a kezelését

Unokatestvére elmondta, már korábban bement egy másik kórházba, ahol nem vették komolyan a gondját és elküldték. Vácon azonban fogadták, megvizsgálták és elkezdték a kezelését.

Molnár Roland az életéért küzd

Forrás: Facebook

Későn vették észre

A baktérium először a sejteket és a szöveteket kezdi el megenni, majd bekerül a véráramba és a szerveket támadja. A betegség kezdeti fázisában antibiotikum is elég lehet, Rolandnál azonban későn vették észre.

Felfalja a szervezetet

Néhány óra leforgása elég ahhoz, hogy a baktérium kezelés nélkül végezzen egy emberrel. Az esetek többségében amputálni kell egyes testrészeket, de legtöbbször a fertőzöttek nem is élik túl.

Vérre van szüksége

Roland kilátásai reménykeltőek, a családnak azonban nagy szüksége van a segítségre. Minél több vér kell a férfinak, hogy ki tudják üríteni a testéből a húsevő baktériumot.

Véradást szerveznek neki

„Januárban a váradásokat két alkalommal is megszervezzük a Civil Házban, amit nagyon szépen köszönünk a helyszínnek. Most jövő héten lesz, 11-én egy véradás és a hónap végén, 31-én (szerdán), hisz minden hónap utolsó szerdáján van váradás Ózdon a Civil Házban, ahová mindenkit várunk szeretettel. Véradásokat havi rendszerességgel tartunk itt a városban és a különböző településeken. Ezen felül a Miskolci Vérellátó szolgálathoz tudnak a véradók elmenni véradásra még” – emelte ki Kása-Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt területi munkatársa.

Bárki adhat vért

A betegek a vérkészítményeket az országos vérkészletből kapják, ezt azonban folyamatosan fenn kell tartani. A támogató irányított véradás lehetőséget ad arra, hogy rokonok, ismerősök, egy megnevezett beteg gyógyulásának támogatására adjanak vért. Ehhez a véradónak csak annyit kell tennie, hogy jelentkezéskor egy nyilatkozaton megadja a beteg nevét és TAJ számát. Nem baj, ha a vércsoport nem egyezik meg a férfiéval, ezt ugyanis a központban becserélik.

Így tudsz segíteni

Ha valaki Rolandnak szeretne segíteni, az alábbi adatokat kell megadni: Beteg neve: Molnár Roland. Vércsoport: A Rh+. Szül.: 1990. 03. 28. TAJ: 043 273 618 Váci Jávorszky Ödön Kórház – ITO A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: váci kórház