Különös visszaesőként elkövetett emberölés kísérlete miatt húsz év börtönt kapott az a 40 éves újbudai férfi, aki többször is fejbe és egyszer nyakon szúrta az exét az otthonában. A férfi tavaly januárban támadt rá a korábbi barátnőjére, mert az egyre gyakoribb dühkitörései miatt a nő szakított vele.

Húsz évet kapott

A Kékvillogó.hu hírportál szerint húsz év fegyházra ítélte a bíróság azt a különös visszaeső férfit, aki egy késsel támadt rá a korábbi élettársára tavaly januárban. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a büntetett előéletű férfi sosem fedte fel barátnője előtt, ki is ő valójában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már ült börtönben

A tényállás lényege szerint a férfi miután szabadult a korábbi élettársa elleni emberölési kísérlet miatt kiszabott 10 éves fegyházbüntetéséből, megismerkedett egy másik nővel, akinek álnéven mutatkozott be, és nem fedte fel előtte az előéletét sem.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Szakított vele

A börtönviselt elkövető és az új barátnője hamar összejöttek, és rövid idő elteltével a férfi be is költözött a nőhöz. Eljegyezte kedvesét, azonban az egyre gyakoribb dühkitörései miatt a nő szakított vele.

Felment a nő lakására

M. András Miklós nem tudta elfogadni a nő döntését, ezért tavaly januárban felment a lakására, ahol épp egy lakatos cserélte ki a bejárati ajtón a zárat. A szerelő azért volt kint a nőnél, hogy a férfi ne tudjon a lakásba bemenni.

Összevesztek

M. András Miklós este háromnegyed nyolc körül kereste fel a volt barátnőjét a Menyecske utcai lakásán. A nő beengedte a férfit, ám ezt követően hamar összevesztek.

Rendőrt akart hívni

Ijedtében a nő rendőrt akart hívni, de a férfi kiverte a kezéből a telefont, és dulakodni kezdett vele. A támadó ütni-verni kezdte a volt párját, majd egy késsel többször is megszúrta őt.

Segített a lakatos

A sikoltásokat meghallva a lakásban dolgozó lakatos a nő védelmére kelt, ugyanakkor a késelőnek még így is volt ideje arra, hogy többször is fejbe, illetve egyszer nyakon és vesén szúrja a nőt, akit ezután életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A bántalmazás következtében a nő nyolc napon túl gyógyuló, illetve maradandó sérüléseket szenvedett.

Magával is végezni próbált

A támadást követően a férfi elmenekült a helyszínről, és otthonában öngyilkosságot kísérelt meg. Végül a Fővárosi Főügyészség szomszédságában lévő egyik Akadémia utcai lakásban fogták el a férfit a bűncselekmény után kb. fél órával. Rendőrségi kihallgatása során a férfi azt mondta, hogy nem akarta bántani a volt barátnőjét, csak hirtelen feldühödött – írja a 24.hu.

Volt már hasonló ügye

M. András Miklós már korábban is egy hasonló ügy miatt került bíróság elé: 2012 nyarán ugyancsak késsel támadt rá egy 18 éves monori lányra a féltékenysége miatt. A fiatal lány szintén súlyos sérüléseket szenvedett, támadóját pedig akkor 10 év börtönre ítélték – M. András a Menyecske utcai támadását feltételes szabadlábra helyezése alatt követte el.

20 évre ítélték

A bíróság a támadás és az ölési szándék miatt húsz év fegyházbüntetésre, valamint tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, kizárva a feltételes szabadulás lehetőségét. Az ítélettel szemben a férfi és védője téves jogi minősítés és enyhítés miatt, míg a főügyészség tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett. A bíróság fenntartotta az elkövető letartóztatását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így vitték el a rendőrök a támadót

Kiemelt kép: Részlet a videóból