Budapestig szántotta az aszfaltot két szentendrei rendőrautó, közrefogva egy civil személygépkocsit. Ebben az esetben nem megállítani akarták, hanem biztonságosan és minél hamarabb szülőszobába juttatni a benne ülő anyukát.

Segítséget kértek a szentendrei rendőröktől  

Egy pillanat alatt összepakoltak és kocsiba pattantak március 25-én délután azok a szentendrei rendőrök, akiktől egy aggódó kispapa kért segítséget. Az egyenruhások sebességet mértek egy Pest vármegyei településen, amikor egy fehér autó lefékezett közelükben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megindult a szülés

A sofőr feleségét és születendő gyermekét féltette, az asszonynál ugyanis a kiírtnál korábban megindult a szülés. Próbáltak haladni, de a hétvégi forgalom lelassította tempójukat, nagyon aggódtak, nem érnek időben a kórházba. Nem láttak más megoldást, az út szélén szolgáló rendőrökhöz fordultak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Közrefogták a Fordot

Süket füleknek nyoma sem volt, az egyenruhások engedélyt kaptak addigi feladatuk felfüggesztésére, összepakolták cuccukat, bevágódtak autóikba, feltolták a kéklámpát, a szirénát és közrefogva a Fordot indultak a főváros felé.

Konvoj 40 kilométeren át

Az egyik elöl tisztította a terepet, őt követte a vajúdó kismamát szállító férj, a konvojt pedig egy másik rendőrautó zárta – 40 kilométer állt előttük, az idő szorított, mihamarabb a szülészetre kellett érni, nehogy bajuk essen, vagy egy nem várt körülmény veszélybe sodorja életüket.

Húsz perc alatt beértek

Az alsó hangon is legalább 50 percben letudható távolságot 20 perc alatt abszolválták, útközben pedig előkészítették, és elintézték, hogy az intézmény személyzetét ne érje váratlanul érkezésük.

Megnyugtatta a rendőröket

Mindnyájan fellélegeztek, amikor időben sikerült megállni a bejáratnál. A szentendrei rendőrök addig azonban egy tapodtat sem mozdultak, míg a kispapa – miután feleségét bekísérték – vissza nem ment hozzájuk és meg nem nyugtatta őket, hogy anyukát és kisfiát is gondjaikba vették az orvosok és ápolók.

Visszatértek az eredeti pozícióba

Az egyenruhások nyugtázták a hallottakat, majd – a sebességhatárokat betartva – visszatértek eredeti felállítási helyükre – zárta beszámolóját a police.hu.

Videó az elképesztő útról

Forrás: police.hu

Vonaton indult be a szülés

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról tavaly tavasszal, hogy egy menekülteket szállító vonaton indult be a szülése az egyik Ukrajna felől érkező nőnek. A Nyugati pályaudvaron a család segítséget kért a rendőröktől, akik mentőt hívtak. Az asszony egy egészséges kisfiúnak adott életet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció