A Pesti Központi bíróság jogerősen egy év tíz hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy 31 éves férfit, aki a Józsefvárosban egy évvel ezelőtt egy húsklopfolóval esett neki az ismerősének.

Súlyos testi sértés a vád

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint súlyos testi sértés, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság volt a vád. Emellett a férfinak egy korábbi lopás ügyét is elővették. Ezért szabott ki a bíróság 22 hónapos, letöltendő börtönbüntetést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az utcán beszélgettek, aztán jött a baj

Az eset Józsefvárosban, az Illés utcában történt, ahol a két férfi beszélgetett egymással. Aztán hirtelen szóváltásba keveredtek egymással. Ekkor az elkövető egy húsklopfolót rántott elő, és ütlegelni kezdte az ismerősét, aki hiába próbált menekülni, nem sikerült. Az, hogy a húsklopfoló honnan került elő, nem tért ki a hatóság.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Térfigyelő kamera rögzítette az esetet

Szúrt és vágott sérüléseket is szenvedett

Nem csak húsklopfoló, hanem egy vágó-szúró fegyver is előkerülhetett, ugyanis az áldozat testén több helyen is szúrt és vágott sérüléseket szenvedett. A bíróság a váddal egyezően mondta ki bűnösnek az elkövetőt.

A Józsefváros mélyén történt az eset

Győrben is a húsklopfoló játszotta a főszerepet

Szintén tavaly történt az eset Győrben, a Határ út egyik házában. A szomszédok az éjjeli órákban riasztották a rendőrséget, hogy egy családi vita olyan mértékben durvult el, hogy egy fiatal férfi sérüléseket szenvedett.

Nem oltotta le a folyosón a villanyt

A kiérkező rendőrség megállapította, hogy a házban lakó 22 éves férfi és egy évvel idősebb testvére kapott hajba. Az ok egy teljesen apró dolog volt. A báty nem oltotta le az előszobában a villanyt, amin a fiatalabb testvér úgy felhúzta magát, hogy elégtételt akart venni.

Szerencsére nem kést rántott a konyhafiókból

A rendőrség megállapította, hogy a 22 éves férfi a kialakult helyzet miatt elégtételt akart venni, és a konyhába rohant, ahol a szekrény fiókjából egy húsklopfolót rántott elő, majd ezzel többször is fejbe verte testvérét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Súlyos sérülésekkel vitték kórházba a sértettet

A kiérkező rendőrök értesítették a mentőket, akik a helyszínre érve megállapították, hogy a megvert fiatalember súlyos sérüléseket szenvedett a veréstől. Őt egyből kórházba szállították, ahol aztán többnapos megfigyelés után engedték csak ki.

A helyszínen elfogták az elkövetőt

Az elkövetőt a rendőrség a helyszínen elfogta, majd előállította. Később gyanúsítottként hallgatta ki. Ezután hosszú hatósági vizsgálat kezdődött az ügyben, amelyet végül a napokban zártak le.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Police.hu