Megérkezett a hűvös, szeles, esős ősz az agglomerációba, a szokásosnál is nagyobb torlódások vannak az utakon, ez több helyen a buszos közösségi közlekedést is érinti.

Az északi-északnyugati szelet sokfelé kísérhetik erős, viharos lökések. Lehűl a levegő, a legmagasabb hőmérséklet mindössze 11 és 17 fok között alakul csütörtökön, erős hidegfronti hatás érzékelhető, érdemes melegen, de rétegesen öltözni, hogy napközben megválhassunk a nagyon meleg ruhadaraboktól. Érdekességként az agglomeráció két felén lévő Dunakeszi és Érd hőmérséklete csütörtök reggel 10 és 9 fok volt. Napközben jobb idő várható.

A pocsék miatt sokkal többen ültek ma reggel autóba, így a torlódások is szépen alakulnak. Az M1-es autópályán – Budapest felé – rendkívül erős teherforgalom is nehezíti a munkába indulók dolgát.

A terelt szakaszon, Bicskétől Herceghalomig a kamionok csak a külső sávot használhatják és az emelkedő miatt sok jármű szinte lépésben halad.  Ez az oka a torlódásnak.

Az M0-s autóút déli terelt szakaszán, az M1-es autópálya felé lelassult a haladás Dunaharaszti térségében. Az időveszteség 15-20 perc.

Az erős reggeli forgalom miatt lassabb az előrejutás: az M3-as autópályán Mogyoród és a bevezető szakasz között, a 4-es főúton Monor és Üllő között, a 10-es főúton az ürömi körforgalomig, a 11-es főúton Tahitótfalu, Szentendre valamint Budakalász térségében, a 31-es főúton Mendénél, az 51-es főúton Dunaharasztinál, és a Csepel-sziget útjain.

A BKK információi szerint a 143-as és a 186-os autóbusz 7:43-tól nem közlekedik, helyette a 243-as autóbusszal lehet utazni, mely a Zemplén Győző utca, a Nád utca, és a Pünkösdfürdő utca megállót csak Békásmegyer felé érinti közúti torlódás miatt.

Kiemelt kép: Torlódás a Szentendrei úton – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu