Idén 10-15 százalékkal drágult a sonka és a tojás, de többet kell fizetni a csokinyuszikért is. Az utóbbi egy évben a zöldségek és gyümölcsök árai is az egekben vannak, emiatt ezekért is többet kell majd fizetnünk.

1500 forint a legolcsóbb sonka

“A gyorspácolt sonkák kilónkénti ára 1500 forintnál kezdődik a boltok polcain. 2500 Ft/kg a belépő ára a hagyományosan érlelt sonkáknak, míg a parasztsonka 3000-3500 Ft/kg áron kezdődik.”  – mondta Mostisch Martina a Magyar Húsiparosok Szövetsége ügyvezető titkára az ATV híradójának.

Háztartásonként 2,5 kiló sonka fogy

A húsvéti ünnepek idején háztartásonként csaknem két és fél kiló fogy főtt, füstölt húsáruból, ami összesen 7-8 ezer tonnányi mennyiséget jelent országos szinten. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Drágult a sonka

Idén a sonkáért a legtöbb helyen többet kell fizetni, mint egy évvel ezelőtt. A termékek ára nagyban függ az eljárás módjától is.

Az ünnepekre drágul a húsáru

Idén átlagosan 10-15 százalékkal drágultak a füstölt hústermékek, az ünnepi időszak pedig csak fokozza az amúgy is jelentős áremelkedést.

Van aki nem nézi meg  az árakat

Az ATV-nek egy vásárló arról beszélt, hogy  ő nem szokta megnézni a sonka árát, mert évente csak egyszer van húsvét, így bármennyibe kerül, megveszi.

Drágulnak a csokinyulak

A csokoládényulak és egyéb édességek árában is megfigyelhető már minimális emelkedés, ami valószínűleg csak fokozódni fog, mivel az alapanyagok az utóbbi félévben jelentősen megdrágultak. 

Még drágábbak lesznek az édességek


“Jelentős volt a cukor és a kakaó árának az emelkedése, de a különböző növényi olajoknak, zsíroknak is mind-mind drágultak. A későbbiekben ez biztos, hogy tovább fog gyűrűzni” – mondta Intődy Gábor az Édességgyártók Szövetségének szervezeti titkára.

Szinte mindenért többet kell fizetni

De nemcsak az édesség és a húsáru drágul az utóbbi időben, hanem a tojásért is 10-15 százalékkal többet kell fizetni.

Zöldség, gyümölcs

Az utóbbi egy évben drasztikusan nőtt a zöldség és a gyümölcs ára is. Ahhoz, hogy a húsvéti asztalra friss retek, zöldhagyma és paradicsom kerüljön, bizony alaposan a pénztárcák mélyére kell nyúlni. A nagyáruházakban ugyanis 25-30 dkg koktélparadicsomért 700 és 1000 forint közötti összeget kérnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció