A Magyar Közút a Megyeri hidat az ország legnagyobb köztéri karácsonyfájává változtatta tavaly decemberben. A hagyomány folytatódik 2022-ben is.

Jöhet a folytatás!

A tavaly év végi ünnepi szezon egyik kiemelkedő eseménye volt, hogy karácsonyfává alakította néhány napra az M0-s autóúton található 100 méter magas Megyeri-hidat a Magyar Közút. A cég most arról számolt be, hogy az idén sem marad el a látványosság: mind a két pilon zöldbe borul a következő két hétvégén.

Költséghatékonyabb megvalósítás

Idén a társaság kizárólag a híd alap díszkivilágítását felhasználva színezi a karácsonyfa alakú hidat zöldre. A költséghatékonyabb megvalósítás bár valamivel halványabb hatást ígér, viszont idén így mind a két pilont átszínezik, tehát a budai és a pesti hídfő is ünnepi zöld világítást kap.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csúcsdísz is felkerül

A 35 emelet magas Megyeri-híd pilonjai első körben december 23-25., vagyis pénteken, szombaton és vasárnap este váltanak zöld színre. Sőt, az első hétvégén mindkét pilon mindkét oldalára felkerül a karácsonyi csúcsdísz.

Az újévet is köszöntik

A második hétvégén pedig december 30-tól egészen az új év első napjáig, vagyis január 1-ig lesz zöld színben az ország egyik leghíresebb és legkedveltebb hídja.

Bárki megcsodálhatja

A hagyományt tovább folytatva a kijelölt napokon napnyugtától másnap hajnalig, vagyis a már megszokott alap díszvilágítás ideje alatt bárki megcsodálhatja majd az ország legnagyobb karácsonyfáit.

Ne álljanak meg a hídon!

A szakemberek most is felhívják a figyelmet arra, hogy aki nem csupán a Megyeri-hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.

Ahol fotózni lehet

 Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre.

Óvatosan közlekedjenek

Ezen felül azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon az érintett napokon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd.

Kamerákkal figyelik a rendet

A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei pedig a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.

A beharangozó videó

A „Megyeri karácsony 2.0 light” beharangozó videója elérhető a Magyar Közút hivatalos Instagram oldalán: https://www.instagram.com/reel/CmTN9JCI37X/?igshid=YmMyMTA2M2Y=.

Kiemelt kép: karácsonyi pompában a Megyeri híd. Fotó: autonavigator.hu