Félórás és másfél órás jegyet is bevezetnek, de menetjegyet is lehet kapni majd mobilra – erről beszélt csütörtökön Karácsony Gergely helyettese. Kiss Ambrus azt is bejelentette, hogy a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére elneveznek egy sétányt.

Újfajta BKK jegyek

Az Európa sok városában sikeresen működő időalapú jegyeket is bevezeti végre a BKK a fővárosi közlekedésben, méghozzá március elején – írja a Telex egy háttérbeszélgetésre hivatkozva, amit Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes rendezett.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ennyibe fog kerülni a jegy

A következő jegyek lesznek: a félórás jegy 530 forintba, a másfél órás 750 forintba fog kerülni. Egy tavaly októberi közönségszavazáson a válaszadók 50 százaléka egyórás jegyet szeretett volna, 30 százalék másfél órásat, 20 százalék félórásat. Tehát pont a legnépszerűbb, az egyórás jegy maradt ki a márciusban bevezetendők közül. Kiss Ambrus szerint a kihasználtság alapján vetették el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fél órát tart egy utazás

Azért nem vezetik be az egyórás jegyet, mert egy átlagos budapesti utazás 30 percig tart a tömegközlekedésen, míg az ügyintéző típusú utazásokra lesz alkalmas a 90 perces.

Megéri a 30 perces jegy

A 30 perces jegy megéri majd, mert több járatra lehet felszállni vele, kettőnél pedig már jobban jövünk ki, mint menetjegyekkel. Emellett heteken belül bevezetik a mobilra is megvehető menetjegyet is.

Gellérthegyi sikló

Szóba került a gellérthegyi sikló terve is, amit a főváros csak közberuházásként támogat, ahogy az állam is. Kiss Ambrus szerint a jelenlegi tervek nem jók, kicsi lenne a kapacitás és túl nagy faállományt kéne kivágni.

24 ezren kapnak béremelést

Az is szóba került, hogy átlagosan 15 százalékos béremelést kapnak a fővárosi cégek dolgozói, kompenzálva a tavaly elmaradt emelést. Erre 15 milliárd forint kerete van a fővárosnak, amiből 24 ezer dolgozó béremelését fedezik.

Verona angyalai

Végül Kiss arról beszélt, a 2017. januári, 17 halottat követelő veronai buszbaleset áldozatainak emlékére elneveznek egy városligeti sétányt (a Dózsa György út és az Olaf Palme sétány között) Verona angyalai útra.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció