Félórás és másfél órás jegyet is bevezetnek, de menetjegyet is lehet kapni majd mobilra – erről beszélt csütörtökön Karácsony Gergely helyettese. Kiss Ambrus azt is bejelentette, hogy a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére elneveznek egy sétányt.

Újfajta BKK jegyek

Az Európa sok városában sikeresen működő időalapú jegyeket is bevezeti végre a BKK a fővárosi közlekedésben, méghozzá március elején – írja a Telex egy háttérbeszélgetésre hivatkozva, amit Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes rendezett.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ennyibe fog kerülni a jegy

A következő jegyek lesznek: a félórás jegy 530 forintba, a másfél órás 750 forintba fog kerülni. Egy tavaly októberi közönségszavazáson a válaszadók 50 százaléka egyórás jegyet szeretett volna, 30 százalék másfél órásat, 20 százalék félórásat. Tehát pont a legnépszerűbb, az egyórás jegy maradt ki a márciusban bevezetendők közül. Kiss Ambrus szerint a kihasználtság alapján vetették el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Fél órát tart egy utazás

Azért nem vezetik be az egyórás jegyet, mert egy átlagos budapesti utazás 30 percig tart a tömegközlekedésen, míg az ügyintéző típusú utazásokra lesz alkalmas a 90 perces.

Megéri a 30 perces jegy

A 30 perces jegy megéri majd, mert több járatra lehet felszállni vele, kettőnél pedig már jobban jövünk ki, mint menetjegyekkel. Emellett heteken belül bevezetik a mobilra is megvehető menetjegyet is.

Gellérthegyi sikló

Szóba került a gellérthegyi sikló terve is, amit a főváros csak közberuházásként támogat, ahogy az állam is. Kiss Ambrus szerint a jelenlegi tervek nem jók, kicsi lenne a kapacitás és túl nagy faállományt kéne kivágni.

24 ezren kapnak béremelést

Az is szóba került, hogy átlagosan 15 százalékos béremelést kapnak a fővárosi cégek dolgozói, kompenzálva a tavaly elmaradt emelést. Erre 15 milliárd forint kerete van a fővárosnak, amiből 24 ezer dolgozó béremelését fedezik.

Verona angyalai

Végül Kiss arról beszélt, a 2017. januári, 17 halottat követelő veronai buszbaleset áldozatainak emlékére elneveznek egy városligeti sétányt (a Dózsa György út és az Olaf Palme sétány között) Verona angyalai útra.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció