Elképesztő újítást vezet be a terézvárosi önkormányzat, ez hatalmas segítség lehet az időseknek. Elindul ugyanis az ingyenesen igénybe vehető taxiszolgáltatás, az ún. Időstaxi, amit a 60 év felettiek tudnak kihasználni.

Segítségnyújtás

A hírről Terézváros a Facebook oldalán számolt be, Soproni Tamás polgármester így fogalmazott a szolgáltatás elindítása kapcsán: „Az Időstaxival azt szeretnénk elérni, hogy az életkorukból, egészségi állapotukból adódóan nehezebben mozgó lakosaink könnyebben intézhessék hivatalos ügyeiket, juthassanak el egészségügyi vizsgálatokra, kezelésekre, hogy Terézvárosban ezáltal még jobb legyen idősnek lenni” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme, az időstaxi

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kérni kell

A kerületben élő 60 év feletti idősek a tervezett utazás előtt öt munkanappal hétköznap 10 és 14 óra között a 06 (70) 938-3833-as telefonszámon jelezhetik igényüket.

60 év felett

Több célból is igénybe vehető

A szolgáltatás nemcsak az egészségügyi intézmények felkereséséhez, de a személyes jelenlétet igénylő hivatalos ügyek intézéséhez, bevásárláshoz, de még szociális intézménybe költözéshez is igénybe vehető.

Micsoda újítás

A kerület határain belül ingyenes

A szállítás a kerület határain belül ingyenes, a főváros területén belül pedig 1000 forintot kell érte fizetni. A Tegosz az orvosi vizsgálatokhoz vagy az ügyintézéshez szükség esetén kísérőről is gondoskodik.

Óriási segítség

Az idősek egyébként arról számolt be, hogy óriási segítséget jelent számukra a szolgáltatás. A 92 éves Vali néni ugyan még olykor kimerészkedik otthonából, de hosszabb útra már nem szívesen vállalkozik. „Akárki találta ki, nagyon jó ötlet volt” – jegyezte meg Katalin, akinek leginkább az a lehetőség tetszik, hogy az Időstaxival hétköznap akár még a piacra is eljuthat. Zsuzsa köszönetet mondott az önkormányzatnak azért, hogy a szolgáltatással őt és sorstársait kiszabadította a négy fal közül. „Eddig itt éltünk a kerületben, de állapotunk egyfajta szegregációt jelentett – magyarázta –, még orvoshoz vagy egy hivatalba is csak nagy nehézségek árán juthattunk el, szinte teljesen ki voltunk zárva a kerület életéből.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: Időstaxi – Forrás: Terézváros Fb