A vendéglátásban és az otthonunkban is igazi nagyágyú csomagolóanyag az alufólia. Rengeteg felhasználási területe van, nem csak a csomagolásban, de a sütés-főzés során is nagy hasznát vehetjük. Érdemes nagyobb mennyiségben beszerezni, nehogy éppen akkor fogyjon el, amikor szükségünk van rá.

Az alufóliát nem igazán tudjuk semmi mással helyettesíteni, hiszen kiválóan bírja a hőt, nem engedi át a szagokat és az ízeket, tetszőleges formára hajtható és könnyen formázható.

Mire tudjuk használni az alufóliát?

Számtalan területen használjuk ezt a remek kiegészítő terméket, hiszen az indepack.hu alufóliái nem csupán a konyhában és a háztartásban, de a vendéglátóiparban, sőt, még a fodrászatokban is megállják a helyüket.

Ha az ételkészítés során letakarjuk vele a munkafelületet, akkor később sokkal kevesebb takarításra lesz szükségünk. De ha sütőt fedjük le vele, akkor a kifröccsenő zsiradék később, a takarításkor nem okoz gondot

Az alufólia nagyszerűen használható az előkészített nyersanyagok, például a hús vagy a megtisztított zöldségek letakarására, így a levegőből semmiféle szennyeződés nem fog rájuk kerülni.

Ha omlós ételt szeretnél előállítani, akkor burkold be a húst a fóliába, vagy fedd le vele a tepsit, ezáltal az ízek és a zamatok benn maradnak, a hús pedig puhává és omlóssá sül.

Formázz belőle muffinformát és töltsd bele a tésztát, ezáltal olyan méretű sütiket készíthetsz, amilyeneket csak akarsz.

Használd az alufóliát készételek csomagolására! Tehetsz bele gyrost, burritót, quesadillát, de a szendvicsek csomagolására is kiváló.

Az alufólia a legmodernebb festési technikák elengedhetetlen kelléke is.

Miért érdemes alufóliát használni?

Az 1800-as években is használtak már fóliát az ételek csomagolására, mely ónból készült és hatalmas gépek gyártották a vékony ónfóliát. Az ón azonban fémes mellékízt kölcsönzött a belecsomagolt ételnek. Bár az alumíniumot 1807-ben már felfedezték és azt is tudták, hogy milyen remekül hasznosítható, azonban ipari méretekben még nem tudták előállítani, így ára szinte az aranyéval egyezett meg.

1880-ban fedezték fel a timföldes eljárást, ami lehetővé tette az alumínium tömeges előállítását, viszont maga az alufólia csak később terjedhetett el, mert az ónfólia gyártó gépek tulajdonosai nem akartak beruházni új gépekre.

Az emberek ugyanakkor rájöttek, hogy az alufólia nem ad mellékízt az ételnek, így a gyártók végül átálltak erre az alapanyagra, mely ezután robbanásszerűen terjedt el.

Az alufólia egy környezetbarát termék?

Meglepő ugye? Pedig bizony ez így van! A földkéreg 8%-a alumíniumból áll, ebből vonják ki a gyártás során. Tehát egy fenntartható alapanyag, ami teljes mértékben a természetből származik. Sőt, a valaha kitermelt alumínium 75%-a ma is használatban van, hiszen ezt az anyagot újrahasznosítják.

Nyugodtan használd ezt a nagyszerű terméket a sütés, főzés, csomagolás, étel-előkészítés során, mivel számos területen bizonyított környezetbarát, újrahasznosítható anyag, ami fenntartható termelésből származik.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.