Csaknem egy nap kutatás után, épségben találták meg azt a kisfiút, aki hétfőn délután tűnt el Tolna vármegyei otthonból. Az autista Gergőt több százan keresték, a szemtanúk szerint fáradtan, átfázva, de egészségesen bukkantak rá nem messze a házuktól. Cikkünk végén friss képeket mutatunk a helyszínről.

Csaknem egy napig keresték

A hatalmas összefogásnak köszönhetően csaknem egy nap kutatás után a Tolna-Mözs határában egy vetésben találták meg Gergőt. A kisfiú március 27-én nem sokkal 17 óra előtt tűnt el a család tolna-mözsi otthonából. A bejelentést követően a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai mellett rendőrségi helikopter is pásztázta a környéket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Drónokkal is segítettek

Már az esti órákban érkeztek speciális kutyás mentők és polgárőrök a kisgyermek keresésére. Rajtuk kívül nagyon sok önkéntes is bekapcsolódott a kutatásba. Nagy segítséget nyújtottak a keresésben a Terrorelhárítási Központ munkatársai is, akik drónokkal is kutattak a területen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Két paksi kutyás találta meg

Kedden is több százan csatlakoztak a kereséshez, akik az ország számos pontjáról érkeztek, hogy segítsenek.  Gergőt egész nap keresték. Végül két paksi önkéntes kutyás – Góman Dávid és Jelencsik Zsolt, valamint kutyáik, Jenny és Tequila – találták meg a kisfiút otthonától több mint egy kilométerre egy búzavetésben nem sokkal délután fél öt előtt, csaknem egy nappal az eltűnése után.

Épségben volt

A fiút a szántóföldön találták meg, életben, egészségben – erősítette meg a teol.hu-nak Orbán Attila, a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnöke, aki önkéntesként vett részt a keresésben. A fiú a szántőföldön, a vetésben feküdt, majd felállt. Át volt fázva, de ezt leszámítva – első látásra – nem volt különösebb baja. A fiút a Terrorelhárítási Központ munkatársainak adták át.

Egy füves részen leltek rá

„Paksról mentünk hatan. Az egyik személy, aki velünk volt, ő vette észre, a másik kettő paksi férfinél volt kutya, és gyorsan odafutottak. Egy füves részen egy szántóföldön volt a kisfiú, azon a részen alig kereste valaki” – írta egy hozzászóló a Tolna Megyei Rendőrfőkapitányság oldalán.

„Magához ölelte, kabáttal betakarta”

„A kis cipője az egyik lábán nem is volt már rajta, de Hála Istennek, épségben volt! Apukámnak egyik jó barátja, aki velünk volt, magához ölelte, kabáttal betakarta. Szóltunk egy terepjáróban lévő úriembernek, hogy jöjjön oda, hogy be tudják tenni az autóba a srácot” – folytatta a beszámolót.

Épségben van, ez a lényeg!

„Mondhat bárki bármit, hogy hol volt a kisfiú és ki találta meg, nem számít! Épségben van és ez a lényeg. Igazi túlélő vagy, kis csöppség” – zárul az írás. „Szeretném kifejezni legőszintébb tiszteletem és elismerésem a megtalálóknak és mentés valamennyi résztvevőjének! Igazi hősök vagytok!” – jegyezte meg egy másik hozzászóló. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy erőkkel keresték a kisfiút

Mindent átfésültek a mentőcsapat tagjai

Ez a két férfi és két kutya ment oda hozzá először

Kiemelt kép: a megtalált fiú, immár biztonságban. Fotók: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság