Ütemezetten halad a forgalom elől egy hónapja lezárt Lánchíd felújítása, megkezdődött a pályaszerkezet bontása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Bontási munkák

Közleményük szerint a Lánchíd június 16-i teljes lezárása óta főként bontási munkákat végeznek. A hídról már eltávolították a dísz- és közvilágítást, felmarták az aszfaltot az úttestről és bontják az útpályaszegélyt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy hete kezdődött

Egy hete elkezdődött a Lánchíd útpályájának bontása is: az elöregedett vasbeton pályalemezt a híd közepétől két irányba indulva „felszeletelik”, majd az egyenként két-három tonnás darabokat kiemelik és elszállítják – írták.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hatalmas lyukak

A BKK közölte, a kiemelt darabok helyén egyelőre hatalmas lyukak maradnak, amelyeken keresztül feltárul a híd acél tartószerkezete. Ezek állapotát a felújításon dolgozó tervezők és mérnökök folyamatosan vizsgálják, majd meghatározzák, pontosan milyen javításokra van szükség a megmaradó tartószerkezeten.

Sínpályarendszer

A kommüniké szerint elkészült és már a Lánchídra is emelik az építkezést kiszolgáló két bakdarut. Megépült az a sínpályarendszer is, amelyen a daruk hamarosan közlekednek majd.

Korrózióvédelem

Csütörtökön – szemcseszórással – elkezdődtek a híd láncainak korrózióvédelmi munkái is. A BKK emlékeztetett: a Lánchíd felújítása május közepén kezdődött a Duna medrének fém- és lőszermentesítésével, majd a pesti oldalon felállították a toronydarut, átépítették a Clark Ádám teret és elkészítették a Lánchíd függesztett állványzatát. A budai oldalon június végén állították fel a toronydarut.

2023 készül el

A Lánchíd felújítása 2023-ra készül el. A rekonstrukcióval kapcsolatos hírek, információk, aktualitások megtalálhatók a www.lanchid.hu oldalon.

Megszólalt Karácsony Gergely

A felújítás kapcsán egyébként Karácsony Gergely is megosztott néhány információt a közösségi oldalán, illetve fotókat is csatolt a munkálatokról.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A teljes bejegyzés itt érhető el:

Kiemelt kép: A Lánchíd felújítása – Forrás: budapest.hu