Két csepeli általános iskola igazgatóját is eltávolították intézményük éléről. A kinevezésük lejárt, az új pályázatukat elutasították. A kerület polgármestere, Borbély Lénárd úgy fogalmazott: tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg. Tovább tart a csata csepeli közéletben.  

Politikai ítélet

„Vargáné Andrási Editet, a Katona József Általános Iskola igazgatóját és Málek Istvánt, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatóját eltávolították az iskoláik éléről. A kinevezésük lejárt, az új pályázatukat elutasították. Tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg.” – írta közösségi oldalán néhány napja Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Támogatták a sztrájkot

A Csepel.info úgy tudja, a döntés hátterében az húzódhat meg, hogy a két érintett iskolában az igazgatók is nyíltan támogatták a béremelésért indított pedagógus sztrájkot.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Megkérdőjelezhetetlen az elhivatottságuk”

„Számomra a két igazgató szakmaisága és elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen. Elmozdításuk súlyos kárt okoz és nagyon rossz folyamatot indít el. Ezért arra kérem a szülőket és a diákokat, hogy közösen álljunk ki értük!” – fogalmazott Csepel polgármestere.

Megható a gyerekek és a szülők kiállása

A történetbe Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő is bekapcsolódott. „Egészen megható, ahogyan a gyerekek és szülők kiállnak a csepeli Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatója mellett. Az igazgató megbízását Pintér rendőrminiszter nem hosszabbította meg, pedig csak ő pályázott. Közben Csepel -korábban fideszes- polgármestere azt állítja, hogy maga Németh Rezsibiztos Szilárd lobbizott a pályázat elutasításáért” – írta Facebook-posztjában.

Petíciót is indítottak

A szülők támogatásukról biztosították az igazgatókat, a Kölcsey iskola igazgatójárt például online petíciót is indítottak. Emellett természetesen a véleményüknek is hangot adtak a közösségi médiában.

A gyermekek is véleményt formáltak

„Szégyen”

„Szégyen, amit a kormány megenged magának az oktatással kapcsolatban is. Nagyon szép és egyben szomorú is látni ezeket a képeket. Őszintén remélem, hogy a szülők által elindított online petíció eredményre vezet, bár az elmúlt 13 évből kiindulva elég kevés esélyt látni rá, mivel ezeket aztán az ég világon semmi nem érdekli magukon kívül” – írta egy csepeli lakó.

„Micsoda alak…”

„Micsoda alak ez a Németh Szilárd! Úgy tesz, mintha konyítana egy oktatási intézmény irányításához, mintha tudná, mire van szüksége diáknak, szülőnek, pedagógusnak egy élhető iskolához. Szégyellje magát, hogy hozzájárul egy újabb iskola tönkretételéhez” – tette hozzá egy másik kommentelő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: a gyerekek is kiálltak a leváltott iskolaigazgatóért Csepelen. Fotó: Facebook