Elon Musk, a Tesla autógyár tulajdonosa ismét megmozgatta a közösségi médiában egy pénzeszköz árfolyamát. Aki résen volt, rengeteg pénzt kereshetett teljesen legálisan, alig néhány óra alatt.

Elon Musk megint nagyot ment az Interneten

Az elektromos autózás úttörőjének számító Tesla autógyár vezére, Elon Musk nemrég azt dobta be a követőinek a Twitteren, hogy lehet, hogy felhagy minden mostani munkájával és főállású influenszer lesz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megmozgatta az árfolyamot

Elképzelhető, hogy már el is kezdte a tőzsdei influenszerkedést, és újra egy olyan eszköz árfolyamát mozgatta meg, amiben már bizonyított, már megint egy kriptovalutával próbálkozott. Mondhatjuk, hogy sikeresen – írja a Portfolió.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Floki Santa

Elég volt egy poszt a Twitteren egy kutyáról, és felrobbant egy kriptoeszköz árfolyama. A december 25-i posztban egy Floki nevű Shiba Inu kutya látható, mikulásöltözetben. A szöveg csak ennyi volt: Floki Santa. A posztot a cikkünk alján nézheted meg.

Eddig nem történt semmi

Talán nem véletlen egybeesés, de létezik egy ilyen nevű kriptoeszköz is, a Floki Santa nevű eszköz, melynek árfolyama egészen Musk üzenetéig nem nagyon mozgott.

184-szeres emelkedés

Elon Musk Twitter üzenete előtt 0,0000000131 dollár közelében állt az árfolyam, azóta viszont eszeveszett emelkedésbe kapcsolt, a csúcson 0,00000241 dollár volt az árfolyam, vagyis néhány óra alatt 184-szeresére emelkedett.

18,6 millió forint pár óra alatt

Ha valaki időben kapcsolt és 100 ezer forint értékben vásárolt Floki Santa nevű kriptopénzből, akkor pár óra alatt 18,6 millió forintot keresett teljesen legálisan.

Elterelő hadművelet

Elon Musk másik cége, a SpaceX akkor került be legutóbb a hírekbe, amikor az egyik műkoddjuk majdnem összeütközött egy kínai műholddal és a a kínaiak bejelentették, hogy eleterelő manővert kellett vérehajtaniuk.

Elon Musk

30 ezer műholdat akar fellőni az űrbe

A SpaceX 12 ezer mikroműhold felbocsátásával akar internet-hozzáférést biztosítani a Föld civilizációtól távol eső tájai számára. Jelenleg 30 ezer műdold kering a bolygónk körül, ebből 1900 van Elon Musk cégének a tulajdonában.

3 asszony, 6 gyerek

Elon Musk 1971-ben született a dél-afrikai Pretoriában. Amerikában él, a világ egyik leggazdagabb embere. Újító, feltaláló, mérnök. Három házasságából hat gyermeke született.

Sikercégek

Nevéhez fűződik a PayPal, a SpaceX, a Tesla Inc., a SolarCity, a The Boring Company, a Neuralink vállalkozások, a Starlink projekt és a Hyperloop megtervezése. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a Floki Santa poszt

Kiemelt kép: illusztráció