A magyar politikusokat is hatalmába kerítette a karácsonyi hangulat, és többen is bepillantást engedtek abba, hogyan készülődnek családjukkal az ünnepekre. Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely a feleségével készített különleges süteményeket, a rezsibiztos Németh Szilárd pedig kutyasétáltatás után vágott neki a konyhai hadműveletnek.

“Imádom az ünnepi illatokat”

Így kezdte karácsonyi posztját Budapest főpolgármestere. Karácsony Gergely így folytatta: „Ráadásul ez most egy különleges sütisütés, hisz megkértem a feleségem, hogy segítsen készíteni párat a legendásakból, amelyeket úgy szeret a család, mert holnap felszerelkezve meglátogatom azokat a kollégáimat, akik még az ünnepek alatt is dolgoznak, akiknek hála működik a város december 24-én és 25-én.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Aranyosak a cukrász segédek

Ujhelyi István, az Európai Parlament független képviselője családjával együtt készül az ünnepekre a konyhában is, és így fogalmazott: „Aranyosak a cukrász segédek, itt bizony ínycsiklandozó mézeskalácsok készülnek.” A kormánypárt frakcióvezetője, Kocsis Máté szavak helyett egy képet tett közzé Facebook-oldalán.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Várakozás

Fotó. Kocsis Máté/Facebook

„Bújjunk bele a nyugalom irhájába”

 „Engedjük el! Persze nem tudjuk. De mégis. Egy kicsit bújjunk bele a nyugalom irhájába. Csendben. Maradva, engedve, remélve. Évezredek hitének, vágyának, félelmének egyesítő hagyatéka karácsony ünnepe. Mostanra keresztény örökségünk kitüntetett hajnala. Nem lehet parancsszóra szeretni, nem érdemes gyertyafény rezgésében hazugan mosolyogni, de lehet csendben maradni. Itt és ott. Csendet kívánok Karácsony napján. Igazat. A többit majd hozza a holnap” – olvashattuk december 24-én reggel Gyurcsány Ferenc DK-elnök sorait.

Kiválasztották a megfelelő színeket

Hódmezővásárhely polgármestere és a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Márky-Zay Péter ugyancsak elárult néhány érdekességet arról, hogyan várják az ünnepeket. „Mi is elkezdtük a készülődést az ünnepekre. A fát már beállítottuk, Palika fiam pedig kiválasztotta hozzá a világítás színeit” – írta a politikus.

Piros-fehér-zöldben

Fotó: Márky-Zay Péter/Facebook

Kutyasétáltatás után irány a konyha

A rezsibiztos Németh Szilárd még megsétáltatta kutyáját, mielőtt nekilátott a konyhai hadműveletnek. „Hazaérkeztünk Stitch komával az egyórás Duna-parti sétánkból. Ő még estig is bírta volna, nekem kampec. Irány a konyha, előkészületek 24-ére: hagyma- és zöldségpucolás, húsdarálás, halfilézés…” „Nagy rajongója vagyok. Kérem készítsen egy igazi finom magyaros töltöttkáposztát az ünnepekre. Epekedve várom a posztot” – olvashattuk az egyik kommentben.

Jól sikerült a bemelegítés

Fotó: Németh Szilárd/Facebook

Jön a nehéztüzérség!

Szentendre és térsége országgyűlési képviselője, Vitályos Eszter miniszterhelyettes nem várt problémával szembesült a karácsonyi készülődés közben. „Mikor romoljon el a csili-vili darálós kávéfőző, ha nem a karácsonyi szünet előtt?! De velem nem lehet szórakozni, ha kávéról van szó: ilyenkor jön a nehéztüzérség: a kotyogós! Jó készülődést kívánok, a háziasszonyoknak és séf uraknak pedig azt, hogy: ne idegeskedjetek! Ugyanolyan finom lesz minden, még akkor is, ha a tészta nem úgy állt össze, ha a bejgli berepedt, és folytathatnám… a lényeg: a szeretet!” – írta oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Előkerült a kotyogós

Fotó: Vitályos Eszter/Facebook

Kiemelt kép: Karácsony Gergely és felesége karácsonyi süteményt készít. Fotó: Facebook