A magyar építőipar nincsen rózsás helyzetben. Az alapanyagárak az egekben, és kivitelező legyen a talpán, aki talál elég jó szakembert, és meg is tudja tartani őket. Ebben a szűk piaci mozgástérben felértékelődnek a profi szakemberek és a hatékony, gyors munkavégzés. Ez utóbbihoz sok mindenre szükség van, többek között egy modern szerszámparkra. Cikkünkben egy rövid kitekintő után az egyik ilyen munkát megkönnyítő eszközről lesz szó.

Először néhány fontos szempontot összefoglalunk a hatékony munkaszervezésről, majd kitérünk a betonvas kötöző gép nyújtotta előnyökre.

Egy nehéz helyzetben lévő iparág

Akinek építkezett mostanában ismerőse, biztos, hogy van egy-két horrorsztorija az árakról, folyamatosan kitolt határidőkről, na meg az elvégzett munka minőségéről. Ha egyáltalán elvégzik. Emögött a magas alapanyagárak mellett a Magyarországon tapasztalható szakemberhiány a ludas. És mivel kapva kapnak a kivitelezők és munkások után, keresleti piac van, annyira, hogy lényegében sokszor megszűnik az igazi verseny. Azaz akkor sem hívnak mást, ha rossz munkát végzel.

Természetesen ugyanezek az alapvető problémák a lelkiismeretes kivitelezők számára is nehéz helyzetet jelentenek. Szeretnének ők is állandó, profi és megbízható csapattal dolgozni, de ahogy mindenki, ők is hozott anyagból főznek. A munkaerőhiány pedig felértékeli mindazokat a megoldásokat, amelyekkel csökkenthetők az adott kivitelezési projekt munkaórái. A hatékonyabb gépparkba pedig nemcsak a nagyobb, sokmilliós gépek tartoznak bele, hanem a kisebb szerszámok, például a betonvas kötöző gép is.

Miért érdemes betonvas kötöző gépet használni?

Az építőipar már jó pár évtizede felfedezte magának a vasbetont, mint építőanyagot. A két anyag hőtágulása közel megegyezik, és remekül kiegészítik egymást, így univerzálisan használják ezt a kombinációt.

A betonvas kötözését korábban fogókkal oldották meg, ami fárasztó és időigényes munka. Ma már viszont remek kézi szerszámok állnak rendelkezésre, amelyek nemcsak egységes minőséget biztosítanak, de rengeteg munkaórát, így költséget is meg lehet takarítani használatukkal.

Mit érdemes tudni ezekről a gépekről? Mik az előnyeik?

  • Egy kézzel is lehet használni őket.
  • Villámgyorsak. Egy modern gépnek egy-két másodperc elég egy kötés létrehozására.
  • A legtöbb esetben cserélhető akkumulátorral vannak ellátva, amely egy töltéssel több ezernyi összefogatást képes létrehozni.
  • Segítségükkel sprórolhatunk a felhasznált drót mennyiségén.

Látszik, hogy egy vállalkozás mennyit nyerhet, ha befektet egy ilyen gépbe. Ha szeretnél betonvas kötözőt vásárolni, keresd fel az egyik legnagyobb hazai barkácsáruház, a Zákány Szerszámház oldalát, ahol remek minőségű termékek közül válogathatsz!

Képek forrása: Freepik, Zákány

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!