Egy kézműves délután nem csak lefoglalja a gyerekeket, hanem a kreatív énjüket is fejleszti, sok szülőt pedig még energiával is feltölt egy-egy ilyen közös időtöltés. Akár egy szuper, egyedi cipő reményében, akár a kézműves foglalkozás öröméért gondolkodsz egy pár cipő kidíszítésében vagy újragondolásában érdemes tovább olvasni! 5 egyszerű dekor tipp következik. (Nem csak gyerekcipőkre.)

Mindenekelőtt azonban érdemes kiválasztani a megfelelő pár cipőt, mielőtt nekiindulunk ennek az izgalmas projektnek. Javasoljuk, hogy először mindenképp egy olcsóbb modellen próbálkozzatok. Egy fehér tornacipő tökéletes választás lehet, hiszen a fehér színre és a tornacipők anyagára egyszerűen felvihetőek a különböző színek és látványos eredményt kaphattok.

A Levendula Gyerekcipőnél most 3.190 Ft-ért megvásárolható a Padini márka fehér tornacipője!

TIPP: Nem muszáj új vagy hibátlan cipőt használni: akár egy kimoshatatlan koszfoltot, elszíneződést vagy anyaghibát is el lehet így tüntetni és egyben használhatóvá tenni egy kidobásra szánt cipőt.

1. Használjatok stencileket! Ha esetleg nincs senkinek igazán jó rajzkészsége a családban akkor sem kell megijedni. Vegyetek néhány nektek tetsző stencilt a közeli kézműves boltban, vagy keressetek a neten, rajzoljátok körbe egy karton lapon, vágjátok ki, újra rajzoljátok körbe a cipőn egy filctollal vagy ceruzával és máris kész az áhított minta!

TIPP: Nem muszáj szabályos vonalak mentén haladni: akár a kisebb gyerekek is rajzolhatnak szabadkézzel a lépőkre. Az biztos, hogy páratlan lesz (a végeredmény, nem a cipő 😊) és egy kicsit még hagyjuk is „tilosban járni” a csemetéket azáltal, hogy nem szabunk határt a kreativitásuknak!

2. Használjatok akril festéket! Nem csak pénztárcakímélő megoldás, hanem könnyű is dolgozni vele, hiszen minden felületen és anyagon jól megtapad (a textilfestékekkel ellentétben).

3. Használjatok festékszórót! Ezzel egyébként az elszíneződött gumi részeket is könnyen lehet díszíteni, ráadásul egy megfelelően kiválasztott stencilre fújva nagyon különleges eredményt lehet elérni.

4. Használj strasszokat, gyöngyöket vagy vasalható díszeket! Ragassz csillogó strasszokat, varrj színes csipkét, gyöngyöket, flittereket vagy bármilyen díszt, esetleg vasalj néhány speciális textil matricát a cipőkre. Ilyen vasalható matricából egyébként elérhetőek ovis jelek is, melyeket nem csak dekorálásként, hanem praktikus okokból is érdemes beszerezni. 2 pillanat alatt rávasalhatók bármilyen ruhára, tornazsákra vagy anyagra. ITT találod őket.

5. Inspirálódj a Pinteresről! Számos gyönyörű design-t, érdekes megoldást és különleges ötletet találsz náluk cipő dekor témában (is).

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb 15 top hírportáljának elit klubjában van, akkor kattintson ide!