A nyár egyet jelent a szabadtéri programokkal, a barátokkal töltött kellemesen meleg estékkel és a finom, hangulatos és sok nevetéssel teli grillpartikkal. A nyári  hónapok feltöltik az embert jókedvvel, pozitív energiával, ami arra tud ösztönözni , hogy minél több és jobb időtöltést találjunk ki a családdal és a barátokkal egyaránt. Ezért nagy előnnyel vagy legalábbis „kényelemmel” indíthatják a nyarat azok, akiknek kertjük vagy nagy teraszuk van.

Miért és kiknek érdemes teraszos/kertes otthont választania?

Természetesen azoknak, akik szeretnék kihasználni, illetve sok időt akarnak a szabadban lenni úgy, hogy alapvetően otthon maradnak. A házunk ezen része igazi kincset ér, hiszen sok szempontból ad egyszerű és kényelmes lehetőséget programok és partik szervezésére. Könnyebben tudunk összehozni családi és baráti összejöveteleket, valamint a gyerkőcöket is jóval egyszerűbb lekötni néhány kertbe beszerezhető játékkal, mint például egy ugráló, egy hinta, egy homokozó vagy akár egy medence, ami igazán tökéletes „kiegészítője” tud lenni egy kertnek a kánikulában.

Mi mindenre használható a családosoknak, a szingliknek, a pároknak?

A családosoknak tehát nemcsak pihenés szempontjából tud hasznos lenni egy kert, hanem otthoni programok szempontjából is. Többek között kiváló helyként tud szolgálni húsvétkor, a tojásokat kereső és fogócskázó picik számára, karácsonykor egy hangulatos forrócsokizáshoz, míg nyáron saját strandként is tud funkcionálni, ami nemcsak pénztárcabarát, de sokkal komfortosabb és több embert is áthívhatunk, ha nem akarunk egyedül pancsolni a gyerekekkel.

A szinglik számára egy kültéri asztal ésdönthető fotel beszerzése után tökéletes helye lehet a munkának, hiszen nincs is jobb neki látni a napi teendőknek és a határidős munkánknak, ha közben süt a nap, friss levegőn vagyunk és érezhetjük a virágok illatát. Ez manapság külön áldás azoknak, akik home office-ban dolgoznak.

Pároknak csodás romantikázási lehetőséget biztosít a kert és a terasz minden nyári estén a fáradt munkanapok után. Egy pohár borral vagy kávéval kiülni a kedvesünkkel a legjobb esti rituálé lehet. Aki pedig szeret kertészkedni, az kétségtelenül élvezheti a botanika kihívásait is – párjával vagy egyedül.

Tippek egyedülállóaknak

A természettudatosaknak:

A kert sok lehetőséget kínál a saját magunk szórakoztatására is. Többek között saját veteményes kertet, virágos kertet, fűszernövény kertet vagy komposztálót is csinálhatunk, amely nemcsak jó hobbi lehet számunkra, de kiegyensúlyozottabbá is tehet minket az otthonunk körüli tevékenység.

A bulizósoknak:

Mindenki elképzelte már, hogy az egyetemi évek alatt vad és emlékezetes medencés bulikat tart. Nos, erre mindenkinek van lehetősége, ha van kertje és egy grillsütője.

A lustáknak:

A covid óta egyre többen vannak, akik inkább otthon szeretik az idejük nagy részét tölteni, persze lehetőleg minőségi dolgokkal elfoglalva. Ha beszerezzük a megfelelő bútorokat és kiegészítőket, mint például egy kültéri asztalt és dönthető fotelt, már is kész tud lenni a kerti pihenő és relaxáló helyünk.

Milyen a tökéletes nyári grillparty?

A grillparti szinte kötelező program azok számára, akiknek kertjük vagy nagy teraszuk van, hiszen a grillsütőn készített ételek isteni íze mellett igazi családi/baráti élményt is tud nyújtani. A közös étkezések és az egymás közt felosztott feladatok pedig erősítik is a kapcsolatokat.

Melyek a tökéletes grillparti kellékei, ismérvei?

A grillpartihoz fontos, hogy meglegyenek az alap és a szükséges kellékeink, amelyeknek az ismeretével is jobb tisztában lenni. Be kell szerezni egy grillsütőt, amelyből szintén többféle létezik, így célszerű a közelben lévő boltokban vagy az interneten körbenézni a választékok között. Van faszenes, elektromos vagy gázgrill. Illetve az ezekhez tartozó tartozékok, eszközök is elengedhetetlenek. Tehát szerezzünk be nyársakat, késeket, grillcsipeszt, több tálcát, amire ízek szerint tehetjük ki az elkészült húsokat, de jól jöhet egy füstölő hordó és természetesen azokra is gondolhatunk, akik inkább a bográcsban sült finomságokat kedvelik.

Hogyan rendezzünk grill bulit?

A ínycsiklandó falatok és ételek mellett a kényelem is fontos részét képezi a grillpartiknak, ezért ha tehetjük a kemény székek helyett párnázott székeket, puffokat vagy dönthető foteleket vásároljunk, valamint egy nagyobb kerti asztalt is szerezzünk be, ahova mindenki el tud kényelmesen férni.

Mi mindent ünnepelhetünk egy grillpartival?

Egy grillparti remek alkalmat adhat arra, hogy összehozzuk a ritkán látott családtagjainkat, barátainkat, ismerőseinket, de nagyszerű lehet születésnapok, házassági évfordulók és különböző ünnepek megemlékezésére is, ahol mindenkinek jut hely az evésre, ivásra és a szórakozásra. 

Milyen hibákat, bakikat kerüljünk el a nyáresti programok szervezésénél?

  • Mielőtt bármit is csinálunk tájékoztassuk a szomszédokat az esetleges hangosabb beszélgetésekről, zenéről és a füstről!
  • Nagyon fontos, hogy a parti előtt folyamatosan nézzük az időjárást és annak megfelelően tervezzük a továbbiakat.
  • De, ami ennél is elengedhetetlenebb, az a megfelelő és biztonságos óvintézkedések elvégzése. Akármennyire is figyelünk, mindig történhetnek problémák vagy nem várt bajok. Tegyük tűzbiztossá a kertet! Minden gyúlékony dolgot tegyünk messze, szerezzünk be egy poroltót, a gyerekeket pedig tartsuk távol a forró sütőtől!

Jobb félni, mint megijedni – tartja a mondás, ezért is igyekezzünk úgy szervezni a grillpartikat, hogy előzetesen mindent felírtunk, beszereztünk és a vendégek érkezéséig biztonságossá is tettük a házunk ezen részét.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon már 600 ezren olvassák.