Se jogosítványa, se józansága, se érzéke, se szerencséje nem volt az autóvezetéshez annak a lánynak, aki ismerőse kocsiját katapultálta árokba december kilencedikén éjféltájban – írja Facebook-bejegyzésében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Mint a hagyma, olyan volt ez az eset

Zuglóból, egy Csömöri úti benzinkútról kértek segítséget egy közeledési balesethez a rendőröktől, akik a körülmények feltárása közben egyre-másra bontották le az eset hagymaleveleit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiszakadt autómotor lett az éjszakai városnézés vége

A rútul oszlopnakkormányzott, majd árokbavezetett taxinak kiszakadt a motorja, az eleje ripityomra tört, joggal merült fel hát a tényfeltáró miért? hogyan? – kérdéspár hatósági részről. Az autó tulaja, a személyszállító kisiparos aképpen nyilatkozott, hogy nem ám neki bicsaklott meg kenyérkereső kvalitása, ő maximum akkor hozott brutálisan rossz döntést, amikor ifjú nőismerősét magával invitálta egy éjszakai városnézésre.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy benzinkúttól indult a „kaland”

Voltaképpen még ez sem vezetett volna egyenes ok-okozati összefüggésként a kanárisárga szedán könyörületet nem ismerő szétrongálásához, ám a taxis – vesztére – megszomjazott, ezért kanyarodott be a benzinkúthoz innivalót vásárolni. Index, fék, kuplung, üresbe ki, kézifék be, motor le, kulcs benne, kapcsolóban, utas is, jobbegyben.

Nagy volt a kísértés

Ezen a ponton követett el orbitális hibát, a sofőr, amikor ellenőrzés nélkül egy légtérben hagyta ismerősét a gyújtáskulccsal. A finoman beitalozott nő számára túl nagy volt a kísértés. Az alkohol sokszor rossz ötleteket ad.

Csak irányba tette volna a kocsit

Neki például azt sustorogta fülébe, hogy mindenképpen hasznos cselekvés irányba tenni a bérkocsit, míg a sofőr, ugye, bent a shopban. – Nincs is jogsim – szűkölt bátortalanul a lelkiismeret – Ne törődj vele! – harsogta a szesz – De hát ittam is, láttad – próbálkozott az önmérséklet – Nyugi már, csak itt, a kúton forgolódunk – kacsintott csábítón a deci Jéger – Mondjuk, vezetni sem tudok… – bizonytalankodott tovább, de a kalandrahívó mámor már unszolta-taszajtotta is át az anyósülésről a volán mögé.

Fék helyett a gázra lépett az ittas utas

Gyújtás, egyes, kuplung, megy ez, alászed, kis gáz, ez az, még gáz, frankó, nagy gáz, jézusom, hinnye, ez gáz. A gyakorlatlan és befolyásolt vezető a manőver kulcspillanatában tévedésből a fék helyett a gázra lépett.

A rossz pedálnak csúnya vége lett

Forrás: BRFK Facebook-oldal

Orral bele a földbe

A rossz pedál választás miatt a kanyarívből kijövet nem lassított és kamikáze üzemmódban rontott neki előbb egy oszlopnak, majd fúrta orral a kocsit a földbe, annak tulajdonosa szerint többmilliós kárt előidézve.

Megbánta tettét

B. Erika beismerte cselekményét, és belátta, hogy rossz döntést hozott: „így utólag hülyeség volt átülni a vezetőülésbe” – fogalmazott gyanúsítotti kihallgatásán.

Eljárást indítanak a nővel szemben

Ellene a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást, panasszal nem élt, az eljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: fotó a balesetről – forrás: BRFK Facebook-oldal