Változik a közösségi és a közúti közlekedés forgalmi rendje hétfő este a Magyarország-Olaszország Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzés miatt Budapesten, a Puskás Aréna környékén. A környéken csak korlátozott számban lehet parkolni, ezért a BKK azt kéri, aki teheti, használja a közösségi közlekedést.

Változott a parkolási rend

A környéken korlátozott a parkolási lehetőség, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy a sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési járatokkal utazzanak a helyszínre. Hétfőn a mérkőzés előtt és után sűrűbben jár majd a 2-es és a 4-es metró, valamint az 1-es villamos. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lezárások

A közúti közlekedés rendje is változik: hétfőn 18 óra 45 perctől 23 óra 30 percig lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eljutás a stadionba

A stadionba a Dózsa György út és a Stefánia út felől lehet belépni. Az aréna gyalog nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló idő alatt a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

Buszok a Thököly úton

A Thököly úton közlekedő valamennyi busz megáll hétfőn 17 óra és 23.30 között a Reiner Frigyes park és a Thököly út/Stefánia út megállóhelyen. A 30-as autóbusz 18.45-től 23.30-ig mindkét irányban a Thököly úton közlekedik, nem érinti a Verseny utcai megállót.

Trolik

A Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekedik majd a 79M trolibusz vonalán, a 77-es trolibusz pedig a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár.

Nemzeti Liga

A magyarok hétfőn fejezik be a Nemzetek Ligája csoportkörét. A hatodik, utolsó fordulóban az olaszokat fogadják a Puskás Arénában, ahol már döntetlennel is az első helyen végeznek, egyúttal bejutnak a sorozat jövő júniusi, négyes döntőjébe, vereség esetén pedig másodikként zárnak az Európa-bajnok olasz csapat mögött.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata

Gulácsi Péter – Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila – Fiola Attila, Nagy Ádám, Schäfer András, Kerkez Milos – Szoboszlai Dominik, Gazdag Dániel – Szalai Ádám.

Figyelmeztet az MLSZ

Gyűlöletnek és rasszizmusnak semmi helye a válogatott mérkőzésein! – írta honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség. A szövetség emlékezteti a drukkereket, hogy még érvényben van egy felfüggesztett büntetést a magyar válogatott ellen.

Önfegyelemre van szükség

A korábbi rendbontások és diszkriminatív viselkedés miatt az olaszok elleni összecsapást is az UEFA felfüggesztett büntetésének terhe alatt játssza a válogatott – írja közleményében az MLSZ. A szövetség hivatalos honlapján az is szerepel, hogy a nézőknek önfegyelemre és az ellenfél tiszteletére is szüksége van. Nem szabad okot szolgáltatni további szankciókhoz, különösen rasszista vagy kirekesztő megnyilvánulásokkal.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Puskás Ferenc Stadion