Csütörtökön derült ki, hogy Tompos Kátya, már két éve a rák, egy ritka fajtájával küzd, amelyet Magyarországon nem tudnak kezelni. Ezért a Fábián Juli Emlékalapítvány gyűjtést szervezett, hogy finanszírozni tudják a külföldi gyógykezelést.

Nincs gócpontja a betegségnek

Hrutka Róbert, Tompos Kátya egyik legközelebbi barátja és alkotótársa a Rádió 1 Balázsék című műsorában elmondta, hogy a színésznő betegsége olyan ritka, hogy nincs egy olyan gócpontja, amit meg lehetne sugarazni vagy kemózni, ehelyett meg kell tanítani az immunrendszerét arra, hogy ő maga győzze le ezt a betegséget. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Minek örülne?

Amikor Sebestyén Balázs rákérdezett, hogy van most Tompos Kátya, Hrutka úgy fogalmazott, ő mindig azt kérdezi tőle, minek örülne most. Ha tudna enni egy falatot úgy, hogy az jól esik – ilyen és ehhez hasonló válaszokat kap. „Ilyen apró vágyak vannak az életében. Olvas, nem mozoghat annyit, ha valahova elmegy, akkor nagyon elfárad. Úgyhogy erőt kell gyűjtenie, fel kellene szednie súlyt. Ez mind kell ahhoz, hogy a szervezete beindítsa ezt a folyamatot” – mondta a színésznő zenész barátja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Köszönetet mondtak

Csütörtök este a színésznő saját oldalán köszönetet mondtak az adakozóknak. „Nem találunk szavakat arra, amit alig néhány óra leforgása alatt véghez vittetek. Nincs jobb szó a köszönömnél, de amikor az összefogás, a ti összefogásotok reményt ad, mégis kevésnek tűnik! Mikor Kátya néhány barátjával, kollégájával és a Fábián Juli Emlékalapítvánnyal úgy döntöttünk, hogy belevágunk ebbe az akcióba azért tettük, mert úgy éreztük nincs más remény, nincs más lehetőség. Kátya az utolsó pillanatig a nyilvánosság teljes kizárása mellett igyekezett minden lehetőséget megragadva gyógyulni, küzdeni, de egyedül elérte a határait”.

Hálásak az orvosoknak

A bejegyzésben Tompos Kátya kezelőorvosainak és az egészségügyi dolgozóknak is hálát mondtak az eddigi segítségükért, ahogy a Centrál Színház csapatának is, valamint a színésznő barátainak és kollégáinak, akik „rendületlenül mellette álltak”. „Messze még a vége, de köszönjük a reményt és a szeretetet! Hajrá Kátya!”  

Így tudsz segíteni

„Szeretünk Kátya” címen jótékonysági gálát szervezünk, amelyre május 25-én kerül sor a Szegedi Nemzeti Színházban. A bevétel teljes mértékben Kátya gyógykezelési alapjába kerül.

Pénzt is tudsz utalni

Ha nem tudsz ott lenni a gálán, de szeretnéd támogatni Kátya kezelését, akkor ezt a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára utalva megteheted. Kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány. Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000 A megjegyzés vagy közlemény rovatba írd be Tompos Kátya nevét!

Szegedi gála

A Szegedi Nemzeti Színházban rendezett jótékonysági esten többek közt fellép Udvaros Dorottya, Falusi Mariann, Für Anikó, Dolhai Attila és Hrutka Róbert. Elindult a jegyértékesítés, ha szeretnél részt venni a gálán, akkor ide kattintva tudsz jegyet vásárolni.

Pályafutása

Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő. A Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán végzett 2001–2005 között. A József Attila Színház (2005–2007) és a Bárka Színház (2007–2008) után, 2008–2018 között a Nemzeti Színház tagja volt.. Országos ismertséget a Valami Amerika 2 és a Valami Amerika 3 című filmben szerzett.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Zoránnal is fellépett

2014-ben az Budapest Arénában rendezett Zorán koncerten is fellépett. Több közös dalt adott elő az énekessel. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Tompos Kátya – Forrás: TV2