Pilisborosjenőn megkezdődött a levendulaszüret. Minden nap este nyolcig mehetsz virágot szedni a Kevély hegyi levendulamezőre – tudta meg a BudePestkörnyéke.hu agglomerációs hírmagazin.

Pilisborosjenő nyugati végén, nem messze a Szent Vendel emlékműtől már érezni a levendulamező illatát. A hét minden napján, 9 és 20 óra között várják a látogatókat. A szedd magad akcióban, a helyszínen vásárolt papírzacskókkal lehet részt venni, melyek mérettől függően 1000 és 2800 forintért kaphatóak. A zacskókba nem csak levendulát, hanem fűszernövényeket is lehet szedni.

A látogatás és a fotózás idén is ingyenes, metszőollót is tudnak biztosítani. Idén kutyus mentes övezetté nyilvánították a területet, de a mező  egy másik részén továbbra is szívesen látják a szőrős négylábúakat.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A levendulamező pusztán egy kirándulást is megér, mert a látványa elbűvölő! Varázslatos környezetben fekszik, az 534 méter magas Nagy-Kevély lábánál elterülve. A rómaiak idejében a Nagy-Kevély csúcsa alatt húzódott egy római út, amely Aquincumba vezetett. A környék különleges látnivalója a Teve-szikla és az Egri-vár.

levendula-pilisborosjeno-kevely-hegy1

Levendulamező Pilisborosjenőn. Fotó: Facebook

Mire jó a lenevdula?

A tudományos és a népi gyógyászat is elismeri a levendula gyógyhatásait, kívül-belül kezelhetjük vele magunkat, sőt, pompás lila színét és ízét ételekben is felhasználhatjuk. Nyugtatja az idegrendszert, tinktúrája, olaja segíti a bőr regenerációját, legyen az csípés, vagy ekcéma. A reumás fájdalmakra is gyógyír lehet. Szárítva a szekrénybe akasztva molyűző hatása van.