A rendőrség közlekedésrendészei közös akciót szerveztek az illegális gyorsulási versenyek ellen. A fő cél az, hogy kiszűrjék az utakról az esztelenül száguldozókat és minél több átalakított járművet vegyenek ki a forgalomból. A razziát a levegőből egy drón is segítette, cikkünk végén mutatjuk a tanulságos felvételeket.

Akció a gyorsulási versenyek ellen

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészei a Szolnoki Rendőrkapitánysággal, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vizsgabiztos és ellenőr munkatársaival együtt közös akciót szerveztek az illegális gyorsulási versenyek ellen, ezért július 8-án éjjel a Szolnok, Felső Szandai réten közlekedő autósokat ellenőrizték. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy drón segítette az akciót

A komplex közlekedési akció célja a gyorsulási versenyek visszaszorítása, illetve az átalakított járművek kiszűrése volt. Az ellenőrzést a levegőből egy drón is segítette.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Helyszíni bírság és feljelentések

Az egyenruhások két esetben szabtak ki helyszíni bírságot, kilenc szabálysértési feljelentést tettek és hat jármű forgalmi engedélyét vonták be, mivel azokat engedély nélkül átalakították.

Kiemelt figyelem

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra, azon belül is az egyik legfőbb baleseti veszélyforrásra, a közlekedés résztvevőire veszélyt jelentő, jogellenes gyorsulási futamok, valamint a sebességtúllépések visszaszorítására.

Tartsák be a szabályokat!

Ennek érdekében a jövőben is lesznek ilyen jellegű közlekedésrendészeti akciók. Kérjük a közúti közlekedésben részt vevőket, mindig tartsák be a szabályokat – írta a police.hu.

Hazamentek a driftelők Budakalászon

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a napokban, hogy lefülelték a driftelőket a budakalászi Auchan áruház parkolójában. A helyi polgárőrök a rendőrséggel kiegészülve érkeztek a helyszínre és olyan jól sikerült az akció, hogy a vagánykodni készülő autósok közül sokan hazamentek, a többiek pedig csendes beszélgetéssel töltötték az est további részét. Volt, aki megfenyegette a polgárőrök vezetőjét, a cél viszont egyértelmű: visszaszorítani a szabálytalankodókat az utakról.   

Átalakították a programot

„Már korán észleltük a kialakulóban lévő driftbulit és a rendőrséggel együttműködve kicsit átalakítottuk a tervezett hangulatot, így végül pár kísérleten kívül (ebből lett az egyik 45.000 Ft-os bírság) csendesen beszélgetve zajlott a buli” – írta a közösségi oldalán Lázár Péter, a KLSZ Pajzs Polgárőr Egyesület elnöke. 

Addig köröztek, amíg le nem léptek

A budakalászi polgárőrök három rendőrrel kiegészülve igyekeztek elejét venni az Auchan áruház parkolójába meghirdetett drift bulinak. Az egyenruhások addig köröztek a területen, amíg többen távoztak a helyszínről, mások pedig a legénykedés helyett szolid beszélgetéssel töltötték az időt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az akcióról készült videó

Forrás: police.hu

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív