Az érdi Noel Tanya oroszlánjaival valami soha sincs rendben. A hatóságok nemrég elkoboztak két oroszlánt, majd csodák-csodája lett hét másik. Engedélyük úgy tűnik nincs, reméljük az vadállatok biztonságosan vannak bezárva és nem tudnak kiszabadulni.

Az érdi Noel Tanya 2018-ban beszerzett négy oroszlánt és két pumát. Vadállatokat viszont csak állatkertben lehet tartani, de a tanya sosem kapta meg az állatkerti engedélyeket a hatóságoktól – írja az Index.hu.

A Pest Megyei Kormányhivatal ezért az állatokat elkobozta, és papíron bezáratta a helyet. A tanya a valóságban viszont nem zárt be, tovább működött, sőt, a korábbi tiltások ellenére 2019-re újabb hét oroszlánt szerzett be.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Ezeket is lefoglalták, és az Érdi Járási Hivatal feljelentést is tett a tanya ellen. Bár a hely továbbra sem lehetne nyitva, azóta is működik.

A Noel Tanyáról az weboldalukról azt lehet tudni, hogy a történetük 2015-ben kezdődött, mikor a kisfiúk Noel megszületett. Akkor vették meg az első csirkéket és malacokat, majd folyamatosan nőtt a gazdaság. Az érdi Bibic utcában egy 6000 négyzetméteres területre költöztek és beszerezték az első oroszlánokat. Mint írják:

„A lelkesedésünkön túl tapasztalatunk nem volt, így mikor beleszerettünk az első kisoroszlánunkba, nem volt kérdés, hogy gondozókat is keresnünk kell. Mentettünk meg oroszlánt cirkuszból, hoztunk el alpakát kóros soványsággal és kaptunk ajándékba szülinapra kis bikát a családtól is. Mára több mint 30 állatfajnak adunk otthon a Noel Tanyán és az a célunk, hogy a hozzánk látogató emberek a lehető legközelebbről nyerhessenek betekintést ezeknek az állatoknak az életébe. „

Az Index úgy tudja, hogy az Állatvédőrség szerint a Noel tanya nem tudta felmutatni a hét oroszlán eredetét igazoló iratokat, ezért aztán zöldhatóság felszólította őket, hogy vagy benyújtják a papírokat, vagy a hatályos jogszabályok alapján elkobozzák az oroszlánokat.

Az érdi Járási Hivatal bűntetőfeljelentést tett az engedély nélküli oroszlántartás miatt és bírságot is kiszabott azért, mert a Noel Tanya a korábbi hatósági döntéseket is megsértette azzal, hogy újabb hét oroszlánt szerzett be.

Kiemelt kép: Oroszlánok a Noel Tanyán – Forrás: GoogleMaps fotó