Csütörtökön délután a Hungária körút zuglói szakaszán, közvetlenül egymás után két, megkülönböztető hang- és fényjelzést használó Skoda rendőrautó is ugyanolyan balesetet szenvedett, ugyanabban a kereszteződésben… Ahogy mondani szokták, ilyen nincs és mégis van.

Lendületből jött az Audi

Az első és a második járőr is az Egressy úton a Mexikói út felől akart keresztül hajtani a Hungária körúton. Az első zöld jelzésen érkezett, ám a balra kanyarodók miatt az 1-es villamos pályájánál beragadt a kereszteződésbe, majd, amikor már el tudott indulni, mögötte a lámpa pirosra váltott. A Thököly út felől érkező járművek a belső és a középső sávban ugyan megálltak, hogy átengedjék a megkülönböztető jelzést használó rendőrautót, a külső sávban viszont egy Audi kombi lendületből a Skoda jobb hátsó kerekének ütközött. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokkot kapott a rendőrnő

A Skoda keresztbe fordult az ütközés hatására, a légzsákjai kirobbantak, a jobb első ülésen ülő járőr hölgy meg is sérült, a szolgálati fegyvere ütötte meg az oldalát, illetve szemből a légzsák, valamint sokkot is kapott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nehezen szállt ki a sofőr

Az Audi vezetője nem sérült meg, bár eltelt egy kis idő, mire ki tudott szállni az autójából, a rendőrautót vezető járőr szaladt oda hozzá és próbálta megtudni, megsérült-e.

Telibe találta a BMW

Eközben érkezett a másik Skoda szintén a Mexikói út felől, de ez a rendőrautó már a villamossínekig sem jutott el… Neki már eleve pirosat mutatott a jelzőlámpa, a Stadionok felől a külső és középső sávban megállt a forgalom, viszont a belső sávban érkező BMW telibe találta a rendőrautó bal első kerekét, amely ki is tört.

Vadonatúj autó tört össze  

Ebben az ütközésben senki sem sérült meg, az érdekesség az, hogy az első járőr épp jelentette a saját balesetét, és még hozzá tudta fűzni, hogy még egy rendőrautót találtak telibe, csak a másik oldalon; illetve, hogy a BMW-t a tulajdonosa nagyjából másfél perccel korábban az egy sarokkal feljebb, a Semsey Andor utcánál lévő BMW autószalonból hozta el, azaz körülbelül 300 métert haladt a vadiúj autóval és máris nekiütközött egy szirénázó rendőrautónak…

Hatalmas volt a torlódás

Mindkét baleset hatalmas torlódást okozott a délutáni csúcsban, több kilométeres torlódás bénította meg a Hungária körutat, ráadásul mindkét irányban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a dupla baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK