Súlyos állapotban fekszik kórházban Benkő László, orvosai küzdenek érte. A család és a barátok azt kérik, mindenki imádkozzon érte.

Az Omega billentyűse néhány évvel ezelőtt küzdött meg a rákkal, úgy tűnt, sikerült felülkerekednie a betegségen. Az utóbbi időben azonban egészsége megrendült, nemrégiben belső vérzéssel újra kórházba kellett mennie.

Akkor arra gyanakodott, hogy a sok gyógyszer közül valamelyik, esetleg a rossz adagolás okozhatta a problémát. Most újra orvosok kezelik és ezúttal súlyosabbnak tűnik a helyzet: zenésztársai közül többen már azt kérik a rajongóktól, imádkozzanak azért, hogy Benkő felépüljön. Kóbor János, a zenekar énekese a Borsnak mesélt arról, mit tud barátja állapotáról.

„Szegénykém nagyon rossz állapotban van, nemrégiben újra kórházba került, és azóta állandó felügyelet és kezelés alatt áll. Bevizesedett a tüdeje, válságos az állapota, az orvosok azonban mindent megtesznek az életben maradásáért” – mondta Kóbor János.

 „Utoljára Ciki (Debreczeni Fe­renc, az Omega dobosa) volt bent nála a kórházban, de sajnos nem igazán tudott Lacival kommunikálni. Nagyon le vagy gyengülve, és alig hallja, amit mondunk neki. Jelen helyzetben mi sem tudunk annál többet tenni, minthogy lélekben mellette vagyunk, és sok erőt, kitartást kívánunk neki. Most tényleg nagy szüksége van a támogatásra, mert nagyon le van gyengülve. Persze próbálja magát tartani, de tudom, látom, hogy nagyon megviseli ez az egész” – mondta az Omega frontembere.

Több mint három évvel ezelőtt kezdődtek nála az egészségügyi problémák, s azóta nap mint nap meg kell küzdenie az életéért. Érthető, hogy most kimerült, ráadásul a koronavírus-járványt és a karantént is nagyon nehezen viselte.

„Neki a színpad és a közönség a mindene, ez élteti, az utóbbi időben azonban még erről is le kellett mondania” – állítja Benkő Lászlóról zenésztársai.

Benkő László fia megerősítette a hírt, hogy édesapja nagyon rossz állapotban felszik egy budapesti kórház belgyógyászatán.

Kiemelt kép: Benkő László