Huszonnégy fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Debreceni Ítélőtábla azt a Gy. Attilát, aki bosszúból puszta kézzel nyomta ki a volt barátnőjének, Gabriellának a szemeit 2022 februárjában. A férfi a bíróságon bocsánatot kért. Az ítélet után az áldozat azt mondta, volt szerelme, egy színjátékot adott elő a bíróságon.

Többször szakítottak

Gy. Attila és a fiatal nő 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször is megszakadt. Bő két évvel ezelőtt a férfi többször is felkereste lakóhelyén barátnőjét, hogy béküljön ki vele. 2022 február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kinyomta a szemét

A férfi megragadta a nőt és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, majd fojtogatni kezdte és azzal fenyegette, hogy megöli. Az ötven kilós törékeny nő próbált védekezni, de esélye sem volt a 115 kilós férfival szemben, aki ezután nagy erővel kinyomta Gabriellának mindkét szemét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elmenekült a helyszínről

A sérülés olyan nagyfokú fájdalommal járt, hogy a nő elveszítette az eszméletét. Miután magához tért, sikerült visszajutnia a házuk közelébe, miközben folyamatosan segítségért kiabált. A segélykiáltásra a nő rokonai odasiettek, ekkor Gy. Attila elmenekült a helyszínről.

Életmentő műtéten esett át

A nő életét az azonnali műtéti beavatkozás mentette meg, de a látását már nem lehetett megmenteni. Gy. Attila már az előkészítő ülésen elismerte a bántalmazást, de azt végig tagadta, hogy ki akarta volna oltani volt szerelme életét. „Azt mondta, imádta ezt a nőt, s nem érti, hogyan jutottak idáig. Úgy fogalmazott, hogy bárcsak ne kelne fel soha többet” – mondta Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője.

Bocsánatot kért

 A bíróság szerint a férfi a törvényileg kiszabható maximális büntetést kapta és feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A férfi az utolsó szó jogán bocsánatot kért az áldozattól, és annak családjától is, s azt mondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, s magának sem tud megbocsátani.

24 évet kapott

Az elkövető 20 év fegyházat kapott első fokon, de az ügyészség a törvényileg kiszabható legsúlyosabb büntetés kiszabásáért, azaz 24 év fegyházbüntetésért fellebbezett.

Megszólalt az áldozat

„Színjáték az egész, amit előadott. Azt kívánom, vegyék el tőle örökre a reményt, amit ő is elvett tőlem és az egész családomtól. Nekem most iszonyatosan rossz lelkileg. Kisütött a nap, ilyenkor a családommal mindig programoztunk, most viszont még csak nem is láthatom őket…” – mondta az ítélet után Gabriella.

Egyre rosszabb állapotban van

„Nagyon durva, amit mondok, de egy élőhalott emberrel élünk együtt. Kommunikálunk, de látjuk, hogy egyre rosszabb az állapota. Borzasztóan nehéz. Küzdünk. Gyógyszeres kezelésre szorul, hogy a fájdalmait, lelki sebeit, traumáit túlélje. Karácsonykor ő főzte az ebédet, törekszik arra, hogy kedveskedjen, de borzasztó fájdalom az neki, hogy nem látja a családtagjait. Folyamatos gyászban élünk, nem tud a lelke gyógyulni, mert úgy érzi, hogy meghalt” –mondta Gabriella testvére, Lakatos Róbert a Blikknek.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Gy. Attila a rendőrségi kihallgatása előtt – Forrás: police.hu