Új szolgálatást indít Budapesten a 2. kerületi önkormányzat, ugyanis iskolabusz bevezetésével próbálják segíteni a környéken élő gyermekes családokat. A részletekről a kerület polgármestere, Őrsi Gergely számolt be a közösségi oldalán.

Indul a tesztidőszak

„2. kerületi iskolabusz” – Indul a gyermekszállítási szolgáltatás tesztidőszaka a 2. kerületben – kezde Facebook közzétett posztját a polgármester, majd így folytatta:

A szolgálatatás célja

„A szolgáltatás célja, hogy csökkentse a reggeli forgalmat és a torlódásokat a kerületben, valamint hogy biztonságos és kényelmes utazási lehetőséget nyújtson a gyerekeknek.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Négy útvonal

A tájékoztatás szerint a buszok négy útvonalon járnak majd és a Gyarmati Dezső Uszoda (GyDU) központi megállójából indulnak. 7:00 és 7:20 között indulnak, és 8:10-ig érkeznek meg az utolsó iskolához. A buszokon kísérők is utaznak, akik felügyelik a gyerekeket.

Ingyenes

A polgármester közlése szerint a gyermekszállítási szolgáltatás ingyenes, és terveik szerint a tesztidőszak októbertől január végéig tart majd.

Az érintett iskolák

Őrsi Gergely arra is felhívta a figyelmet, hogy csak az érintett iskolákba járó gyermekek szülei jelentkezzenek, ezek a következő intézménye: Áldás Utcai Általános Iskola, Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnázium, Budenz József Általános Iskola és Gimnázium, Remetekertvárosi Általános Iskola, Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium és a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola.

A jelentkezés sorrendje

„A kiválasztásnál figyelembe vesszük a jelentkezés sorrendjét, és azt is, hogy a jelentkezéssel kiváltható-e autós közlekedés” – olvasható a közleményben.

Íme a tervezett menetrend és útvonalak

  • 7:00 Gyarmati Dezső Uszoda (GyDU) – 7:30 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium – 7:50 Áldás Utcai Általános Iskola
  • 7:20 GyDU – 7:35 Remetekertvárosi Általános Iskola – 7:50 Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnázium
  • 7:10 Adyliget – 7:30 Remetekertvárosi Általános Iskola – 7:45 Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnázium – 8:10 Szabó Magda Általános Iskola
  • 7:10 Solymár – 7:30 Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium – 7:45 Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola

Itt lehet jelentkezni

A szolgáltatásra alábbi linken lehet jelentkezni. A polgármester arra is kérte a lakosokat, vegyék igénybe a szolgálatatást, majd adjanak visszajelzést a tapasztalatokról. “A tesztidőszak alatt folyamatosan monitorozzuk és értékeljük a szolgáltatás működését, és ha sikeresnek bizonyul, akkor hosszabb távon is fenntartjuk” – mondta hozzá Őrsi Gergely. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció