Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu beszámolt róla, a múlt heti esőzés okozta károk miatt hosszabb ideig szünetelhet a vasúti közlekedés Nagymaros és Szob között. Ettől a héttől a Mahart vonatpótló hajókat állított be a nagymarosi szakaszon, negyven perces menetidővel érdemes számolni, de a buszt választók sem járnak jobban.

Már nem csak vonatpóló buszokkal lehet közlekedni a dömösi átkelésre zúdult sárlavina miatt lezárt Nagymaros–Szob szakaszon, hanem hajókkal is.

A Mahart kialakította, a vasúttársaság pedig közzétette a hétfőtől érvényes menetrendet, ami alapján a hajójáratok közlekednek.

A MÁV közleménye szerint a hajójáratok Nagymarosról 7 órától 22 óráig, minden óra 05-kor indulnak, Zebegénybe 7:40-től 22:40-ig, minden óra 45-kor érkeznek meg. Zebegényből 5:20-tól 19:20-ig, minden óra 30-kor indulnak, Nagymarosra 5:50-től 19:50-ig, minden egész órakor érkeznek. Nagymarosra 30 perc, Zebegény felé 40 perc a menetidő. A hajók légkondicionáltak, 250 fő utazására alkalmasak.

Fontos, hogy menetjegyet nem árusítanak a hajón és azokat is elszállítják, akik nem Budapest felé utaznak vasúti bérlettel, hanem csak a két település, Nagymaros és Zebegény között.

Akik inkább busszal közlekednének, azoknak arra kell felkészülniük, hogy kerülőútvonalon járnak a 12-es főút lezárása miatt. A menetidejük irányonként általában 40-60 perc ezen a szakaszon, de a közúti torlódások miatt esetenként ennél hosszabb is lehet.

Ahogy beszámoltunk róla, a szerdai esőzés több mint egy kilométernyi szakaszon öntötte el sárral, kövekkel a vasúti pályát a dömösi átkelésnél. Mintegy 70 méteren a vágány alatti töltés több helyen károsodott, az ágyazatot kimosta a hegyoldalról lezúduló víz.

Kiemelt kép: kőomlás Nagymarosnál