Gyömrő önkormányzata nagy tételben vásárolt szájmaszkokat. Minden 65 év feletti helyi lakosnak ingyen adtak egy-egy maszkot, a fennmaradó mennyiséget pedig beszerzési áron meg lehet vásárolni.

Gyömrő polgármestere a Facebookon közölte, hogy a település önkormányzata nagy tételben vásárolt maszkot.

Gyenes Levente azt írja: „3500 darabot önkénteseink segítségével minden 65 év feletti, gyömrői lakcímmel rendelkező lakosunkhoz eljuttattunk már. Ezt követően a mai naptól, szerdától a város több pontján megvásárolhatják majd a maszkokat”

A maszkokat kizárólag gyömrői lakcímkártyával lehet megvásárolni beszerzési áron (450 Ft).  Egy ember maximum 5 db-ot vehet. Aki Gyömrőn lakik, de nem ott van az állandó lakcíme, azoknak azt javasolja a polgármester, hogy kérjék meg helyi ismerősiket, szomszédaikat, hogy vásároljanak számukra maszkot.

 „A felnőtt maszkon felül hamarosan gyerek méret is elérhető lesz. Árusító pontok: Nemzeti dohányboltok, VL Eurocent Gyömrői Üzlet (a postával szemben).

Önkormányzatunk folyamatosan, több körben vásárolja a maszkokat, így a tervek szerint folyamatosan lesz utánpótlás, áremelés nélkül, tehát nem kell tartalékolni otthonra belőle.
A szállítmányok megérkezéséről tájékoztatást adunk folyamatosan! VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, VIGYÁZZUNK GYÖMRŐRE!” – zárja sorait a polgármester.

Nagykovácsiban az óvoda dolgozói varrnak maszkot a helyieknek

A Nagykovácsi Óvoda dolgozói az intézmény bezárása után sem tétlenkednek. Maszkokat gyártanak Nagykovácsi lakóinak. Folyamatosan, kapacitásuk függvényében készülnek a maszkok, amelyet ingyen osztanak ki a nagykovácsi lakosoknak.  Minden lakóház postaládájába 2 darab 3 rétegű, mosható, vasalható maszkot tesznek.

Kiemelt kép: Gyömrő – Forrás: Budapestkörnyeke.hu