A nagy tömegű épületek központi hűtési-fűtési megoldása a folyadékhűtő. Egy berendezés több ezer m2 területet képes kiszolgálni. Hotelek, ipari épületek, irodaházak kedvelt hűtési vagy akár hűtési-fűtési megoldása. 

Ha szeretné ezt a hűtési megoldást megvalósítani keresse az Ódor Klímát az ország bármely területéről. Teljeskörű szolgáltatást nyújtanak hiszen, foglalkoznak tervezéssel, importálással beüzemeléssel és szervizzel is.  Az Ódor Klíma 2000 Kft. folyadékhűtők terén is nagy tapasztalattal és széles termékkínálattal rendelkezik, nézzen körül náluk!

Hogyan működik a folyadékhűtő?

A folyadékhűtők központi eleme a kompresszor, ami működés során összenyomja a hűtőközeget. Ezután az a kondenzátorba kerül, ahol a közvetítő közeget, a víz vagy a levegő hűti le. Majd egy expanziós szelepen keresztül a folyadék nyomása lecsökken, elpárolog. Ennek köszönhetően gyorsabban le is hűl, itt történik meg a hűtés. Végezetül a hűtőközeg visszajut a kompresszorba.

Léteznek levegő-, vízhűtéses, illetve részleges vagy teljes hővisszanyeréses verziók is. Az Ódor Klíma 2000 Kft. például a Windex termékekkel speciális, egyedi igényeket is teljesít. Ez az olasz gyártó az ipari hűtés terén széles termékpalettával rendelkezik a 10 kW-os berendezésektől egészen a 600 kW-osakig. Így lakossági igényekhez is jól alkalmazkodik eszközeivel. 

A folyadékhűtővel lehűtött 5-7°C-os víz légkezelők hűtőkalorifereit, fan-coil egységeket lát el. Ezek nagy épületeket szolgálnak ki. Pl.: hotelek, irodaházak, csarnokok.

A telepítés helye és módja

Méretükből adódóan az ipari folyadékhűtőket épületek tetejére telepítik. Akár konténer méretűek is lehetnek, így máshol nem is igazán férnének el. 

Osztott és kompakt rendszerek

Az osztott folyadékhűtők egy kültéri és beltéri egységből állnak. Teljes körű automatika, szabályozás jellemzi a termékeket. Akkor használjuk ezt a verziót, ha a fizikai elhelyezés így kívánja. Pl.: kis belső hely, kevéssé teherhordó külső felületek. Funkciójuk tekintetében nincs különbség. 

COP – azaz milyen a hatásfok?

Általában úgynevezett teljesítmény tényezővel mérik a folyadékhűtők hatásfokát. Ez az angol Coefficient of Performance kifejezés rövidítése, és azt jelzi, hogy 1 kW villamosenergiával hány kW hőt termelnek a berendezések. Értelemszerűen a magasabb COP érték jobb teljesítményt jelent.

Akár folyadékhűtőben, hőszivattyúban vagy fan coil-ban gondolkodik, érdemes körülnézni a már említett Windex termékek között az Ódor Klíma 2000 Kft. kínálatában! Ők több évtizedes tapasztalatukkal lakossági, kereskedelmi és ipari igényeket is kiszolgálnak.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az odorklima.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.