Az ipari présgépek elengedhetetlen eszközök a gyártó cégek számára. Azonban gyakran előfordul, hogy figyelmen kívül hagyják ezeknek a berendezéseknek a rendszeres karbantartási feladatait. Ez a hanyagság hosszútávon számos negatív következménnyel járhat.

Cikkünkben Horváth Imre, a COSA Gépszerviz ügyvezetője árulta el nekünk, hogy milyen problémák és veszteségek merülhetnek fel, ha egy vállalkozás elhanyagolja ipari présgépeinek karbantartását.

Lecsökken a termelékenység

„Az ipari présgépeknek a rendszeres karbantartása elengedhetetlen a hatékony és zökkenőmentes termeléshez. Az elhanyagolt berendezések meghibásodása vagy működési zavarai gyakoriak lehetnek, ami miatt a termelékenység drasztikusan lecsökkenhet. A présgépek leállása miatt ennek következtében egyaránt időveszteséget és költségnövekedést eredményez a vállalatnak. Emellett a nem megfelelően működő eszközök az előállított termékek minőségét is hátrányosan érinthetik.”

Megnövekednek a javítási költségek

„A gépek karbantartásának elmulasztása hosszú távon emelheti a javítási költségeket. Amikor egy présgép elromlik, a helyreállításához szükséges idő és erőforrások jelentősen megnövekednek. A nem várt eseti szervizelés és az új alkatrészek cseréje hatalmas anyagi kiadásokkal járhat, melyek megterhelik a cég költségvetését.”

Fokozódnak a biztonsági kockázatok

„Az ipari présgépeknek megfelelő karbantartása kulcsfontosságú a munkahelyi biztonság szempontjából. Az elhanyagolt gépek nagyobb valószínűséggel okoznak baleseteket vagy sérüléseket a dolgozók számára. A nem megfelelően karbantartott berendezések kockázatos helyzeteket teremtenek, például a túlmelegedés vagy a károsodott alkatrészek miatti üzemzavarok miatt. Ez megnöveli a munkahelyi balesetek és a dolgozói egészségkárosodás számát, ami akár emberi életeket is veszélyeztethet, ráadásul jogi és pénzügyi következményeket is von maga után a cég számára.”

Csorbul a cég hírneve

„Végül, de nem utolsó sorban az ipari présgépek elhanyagolt karbantartása mindenképp hatással lesz az adott cégről kialakult képre is. Ha a karbantartási kötelezettségek elmulasztása miatt a termelés kiesik – és az elvárt teljesítések meghiúsulnak – az negatívan befolyásolja a partnerekkel felépített üzleti kapcsolatokat. Az ügyfelek minőségi és megbízható szolgáltatást várnak el – ha ezt hanyagul kezeljük, szinte biztos, hogy a vállalat elveszíti a piaci versenyben való pozícióját és nehezen megszerzett előnyét.”

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.