A tél számtalan programlehetőséggel hívogat bennünket, gondoljunk csak a csodás karácsonyi vásárokra, a korcsolyázásra, egy lovasszános körútra vagy a síelésre. Ezek remek szórakozást nyújtanak, azonban arra is gondolni kell, hogy nem mellesleg baleseti eshetőséget is tartogatnak.

Éppen ezért minden külföldi út előtt utasbiztosítást kell kötni, viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyet. Cikkünkben segítünk eligazodni a különböző biztosítási módozatok között annak érdekében, hogy mindenki megtalálja azt, ami a számára a legideálisabb.

Soha ne induljunk el biztosítás nélkül!

Bár hazánk is rengeteg kiváló kirándulási célpontot tartogat, de valljuk be, hogy igazi, komoly hóval külföldön találkozhatunk. Mielőtt azonban útnak indulunk, gondoskodjunk a biztonságunkról: a CoverMe oldalán  különböző biztosítók termékeit hasonlíthatjuk össze, és az igényeinkhez leginkább illeszkedő terméket azonnal meg is köthetjük.

Ehhez mindig olvassuk el azt, hogy melyik biztosítónak milyen biztosítási eseményeket tartalmaz az alapbiztosítása és milyen kiegészítő biztosításokra lehet szükségünk az út során!

Gondoljuk át, hogy mit fogunk csinálni a téli pihenés alatt!

Más biztosítás szükséges akkor, ha csak békésen sétálgatunk egy karácsonyi vásárban és más akkor, ha a sípályák királyai szeretnénk lenni.

Éppen ezért a kötés során mindig határozzuk meg azokat a tevékenységeket, melyeket űzni fogunk az utazás során. A biztosítást mindig kössük meg indulás előtt, így már az indulástól élni fog a védelem.

Milyen biztosítási események vannak a téli sport változatokban?

A társaságok igyekeznek olyan szolgáltatásokat nyújtani, amik hathatós segítséget nyújtanak, ha gond lép fel az utazás során. Ennek megfelelően általában síbérlet-visszatérítést, hegyi és helikopteres mentést, síterep bezárása és sítanfolyam elmaradása miatti kártalanítást, felszerelés biztosítást és felelősségbiztosítást tartalmaznak.

Ezek közül az egyes biztosítók más-más eseményre nyújtanak fedezetet, de létezik olyan módozat, melynél az összes fenti szempontot be lehet jelölni.

Versenyezhetünk is ezen biztosítás fedezete alatt?

A biztosítók ezekkel a termékekkel csak az átlagutazók biztosítását fedezik, ezért elmondható, hogy a biztosítás a versenyszerű sportolás közben bekövetkezett balesetekre nem terjednek ki még abban az esetben sem, ha ez egy amatőr verseny. Így aztán, ha valaki professzionális szinten űzi a téli sportokat, versenyszerűen síel, korcsolyázik, snowboardozik, akkor extrém sportokat is fedező biztosítást kell kötnie, ellenőrizd és olyan terméket válassz ami a szükséges fedezetet biztosítja.

A téli kirándulások a rengeteg élmény mellett veszélyeket is tartogathatnak, azonban egy megfelelő utasbiztosítással gondoskodhatunk arról, hogy ha bármilyen esemény bekövetkezne, akkor biztonságba érezhetjük magunkat és családtagjainkat.

A kötés során érdemes arra figyelni, hogy a téli sport módozatot kizárólag arra a családtagra jelöljük be, aki valóban sportol, így költségeket takaríthatunk meg.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: coverme.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.