51 éves korában, koronavírus szövődményei miatt hétfő délután meghalt Csollány Szilveszter. A tornász 2000-ben nyert aranyérmet a Sydney olimpián. Az aranyérmet érő gyűrűgyakorlatot cikkünk végén tudod megnézni.

Meghalt Csollány Szilveszter

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, 51 éves korában hétfő délután meghalt Csollány Szilveszter. A hírt a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közös közleményben tudatta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felesége közölte a hírt

A szövetség elnöke az RTL Híradójának azt mondta, hétfő délután Csollány Szilveszter felesége hívta fel őt telefonon, hogy „meghalt Szilas”.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elkapta a koronavírust

A sportoló még novemberben kapta el a koronavírust. Otthon gyógyult, de állapota olyan súlyos lett, hogy kórházba szállították.

Tüdőgyulladással került kórházba

Csollány Szilveszter december 3-án került tüdőgyulladással a helyi kórházba. Mivel állapota gyorsan romlott, Budapestre, a Korányi-kórházba szállították. Az 51 éves tornász később lélegeztetőgépre került. Állapota kritikussá vált, úgynevezett műtüdővel tartották életben.

Sydneyben nyert aranyat

A sportoló 1998-ban Szentpéterváron lett Európa-bajnok, aztán 2002-ben, a hazai rendezésű debreceni világbajnokságon első. A koronát a pályafutására 2000-ben, a sydney-i olimpián tette fel, amikor olimpiai bajnok lett.

2000 nyarán lett olimpiai bajnok

2000 nyarán Méhes Gábor szavai örökre bevésődtek a sportszerető magyarok tudatába:  „… hát embert ennyire még nem ünnepeltek itt a Superdome-ban, írják már ki, az ég szerelmére, írják már ki! 9.85! Csollány Szilveszter olimpiai bajnok!!!”

Ausztriában dolgozott

Tavaly augusztusban az RTL Reggeli című műsorának volt vendége Csollány Szilveszter.  Arról beszélt, hogy egy ausztriai kis tornaklubnál dolgozik, Sopron közelében, és Szombathelyen tanít külsős szakoktatóként. 

A csúcson kell lenni

A tornasporttal kapcsolatban elmondta, hogy gyerekként sokan jönnek, de kevesen maradnak felnőtt korukra, mert rádöbbennek, mennyi edzés és lemondás kell a mai világszinthez. „Azért a sportból megélni manapság nem egy egyszerű. Vagy a csúcson vagy, vagy sehol” – mondta akkor Csollány Szilveszter. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A tornász 2000-ben, Sydney-ben ezzel a gyakorlattal lett aranyérmes az ötkarikás játékokon

Kiemelt kép: Csollány Szilveszter – Forrás: MTI