Mire a segítségére siettek, addigra már ájultan feküdt az intézmény mosdójában, Egy szakember szerint ez a módszer eltökélt szándékra utal. Nem ez az első ilyen eset, amely az utóbbi időkben történt.

Felfoghatatlan tragédia

Öngyilkos lett egy 12 éves kislány egy 3. kerületi iskolában – hangzott el a Tv2 Tények című műsorában péntek este. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így vetett véget életének

Miután megtalálták az ájult gyermeket, azonnal mentőt hívtak hozzá, és életveszélyes állapotban vitték kórházba, de később meghalt. Az eset még tavaly decemberben történt. Felakasztotta magát az intézmény mosdójában.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudtak rajta segíteni

A 12 éves kislány az iskolai egyenruhájának nyakkendőjét használta. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a kislányt életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol később viszont meghalt.

Egyelőre nincs gyanúsított

Az egyik környékbeli nő a csatornának azt nyilatkozta, hogy látta a mentőautót az iskola udvarán állni az eset napján. Az ügyben a rendőrség is nyomozást indított: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytatnak eljárást. Az iskola nem válaszolt a csatorna megkeresésére.

Gyakori ez a módszer

Egy pszichológus szerint egy gyerek főként akkor árt magának, ha az iskolában bántalmazzák és ehhez otthoni gondok is társulnak. Az pedig, hogy a kislány felakasztotta magát, határozott szándékot jelez. Az öngyilkosságnak relatív gyakori módja a felakasztás – magyarázta Vida Ágnes gyermekpszichológus.

Nagyon határozott lehetett

A szakértő hozzátette, általában akkor választják ezt, hogy ha biztosra akarnak menni. „Tehát sajnos ilyenkor feltételezhető, hogy ő úgy gondolta, hogy ennek most tényleg véget akar vetni és tényleg le akarja zárni” – fogalmazott.

Más a vonat elé lépett

Az utóbbi időben több hasonló eset is történt. 2022 szeptemberében egy 11 éves kislány ugrott vonat elé Gyürén, mert nem bírta tovább osztálytársai zaklatását. A 16 éves Gábort pedig két éve temették el, miután iskolatársai kegyetlenkedése miatt felakasztotta magát egy erdőben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünkön az az iskola látható, ahol a tragédia történt, forrás: Google Street View.)