Egy idős nő holttestét húzták ki a Dunából a vízirendőrök Újpestnél még csütörtökön, egyelőre nem sikerült azonosítani, ki lehet az.

Nincs idegenkezűségre utaló nyom

A BRFK korábbi közlése szerint idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezért a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretein belül vizsgálja az esetet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfulladt

A 65-75 körüli nő halálának körülményeivel kapcsolatban annyi derült ki, hogy baleset történhetett. A asszony feltehetően a tragédia napján a víz alá merült, de feljönni valamiért már nem tudott, halálát fulladás okozta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem tudták azonosítani

Az asszony holttestére egy járókelő figyelt fel, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A nőt azóta sem sikerült azonosítani, a  police.hu körözési oldalára is felkerült.

Ha bárki felismeri

Mint azt a rendőrségi honlapon írják a nő a holttest megtalálásakor  sárga-szürke színű, mellrészen cikkcakkos fürdőruha volt rajta és egy Casio óra. Különös ismertetőjegye, hogy jobb melle alatt centiméteres heg van, egy korábbi műtét után. A hatóság azt kéri, ha bárki bármit tud az ismeretlen asszonyról az tegyen bejelentést, amit az alábbi oldalon is meg lehet tenni, itt.

Pár napja két kutyakiképző fulladt bele a Dunába

Mint arról a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk, a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai kutyákat képezték ki Rácalmáson, amikor eddig tisztázatlan okból elmerültek a vízben.

Az idősebb férfit kedden találták meg először

Először az idősebb, 34 éves férfi holttestét találták meg még kedden, ezt követően a TEK arról tájékoztatott, hogy felfüggesztette a víz alatti keresést, miután a speciális eszközök – a drón- és a szonártechnika – sem mutattak emberi életre utaló körülményt.

Másnap megtalálták a másik férfit is

Másnap azonban a büntetés-végrehajtás 29 éves hivatásos állományú tagjának holttestét is megtalálták a Kis-Duna híd közelében, erről portálunk is beszámolt.

„Laci segíteni akart Dávidon”

A Zsaruellátó egyik kommentelője így írt a tragédiáról: „Kutyákat fogattak, csibész bundában volt Laci. Pontosan nem tudom, hogy Dávid kutyája hogyan került a vízbe. Dávid utána ment. Ott került zűrbe Dávid. Laci állítólag Dávid segítségére sietett csibész bundában. Egymás után merültek el. Laci segíteni akart Dávidon, de a csibész bunda megszívta magát és lerántotta őt is.”

Tapasztalt volt

László a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet zászlósa volt, 20 éve dolgozott kutyakiképzőként, így tapasztaltnak számított.

Személyes irányítás

A víz alatti kutatás, mentés munkálatainak megszervezését a TEK főigazgatója, Hajdu János a helyszínen irányította. A TEK feladata – többek között – hogy megteremtse azokat a személyi, technikai és műszaki feltételeket, melyek mellett a búvárok a lehető legbiztonságosabban végezhetik a kutatást, amit a víz – felszínről részben nem látható – erőteljes sodrása és többirányú áramlása tesz rendkívül nehézzé és veszélyessé – írták.

Büntetőeljárásban vizsgálják

Büntetőeljárás indul foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt a Kis-Dunában elmerült büntetés-végrehajtásban dolgozó két férfi ügyében – közölte az ATV Híradója. Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség már el is rendelte a nyomozást az ügyben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illuszráció – Forrás: police.hu