A Fővárosi Főügyészség kezdeményezte a letartóztatását annak a 23 éves férfinak, aki a Nagykörúton, a Mester utcai megállónál késelt meg egy férfit. A megszúrt áldozat életveszélyes sérüléseket  szenvedett, ha nem érkezik perceken belül a segítség, akkor bele is halhatott volna.

Mester utcánál késeltek

Ahogy arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, a  22 éves férfi életveszélyes sérülést szenvedett egy késelés miatt Budapesten, a Mester utcai villamosmegállóban. A késelést egy banda egyik tagja követte el, nevezetesen a 23 éves Sz. Rafael, aki egy szóváltás miatt támadt rá áldozatára múlt szombaton. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit itt tudod elérni.

Életveszélyesen megsérült

Mivel a villamosmegállóban többen is látták a balhét, azonnal értesítették a mentőket. A banda elmenekült a helyszínről, miután Sz. Rafael megkéselte a megállóban várakozó 22 éves fiatalemberbe. A mentősök a sérült férfit életveszélyes sérüléssel vitték kórházba.

Feladta magát a késelő

A rendőrség nemsokkal az eset után lecsapott egy 7. kerületi lakásra, amelyben elfogták a 21 éves K. Gergőt, a 22 éves K. Lajost és a 27 éves M. Ádámot. Néhány órával később a 8. Kerületi Rendőrkapitányságon önként feladta magát a késelő, a 23 éves Sz. Rafael.

Beismerte a késelést

A 23 éves férfi a kihallgatása során beismerte bűnösségét. Elmondása szerint ismerte az áldozatát, mint mondta, már korábban is volt köztük konfliktus.

Beszólt a haveroknak

Sz. Rafael állítja, azért késelt, mert az áldozat beszólt a haverjainak, amin ő annyira felhúzta magát, hogy odalépett hozzá és késsel megszúrta a férfit. Pontos részletekre ugyanakkor nem emlékszik, azt állítja, nagyon ideges volt.  

Indítványozták letartóztatását

A Fővárosi Főügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a bíróság felé a férfi letartóztatását. Sz. Rafael emberölési kísérlet miatt felelhet.

Ez vár a többiekre

Amíg a hatóságok Sz. Rafaelt emberölési kísérlettel gyanúsították meg, addig a három társát segítségnyújtás elmulasztása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A banda mind a négy tagját őrizetbe vették. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit itt tudod elérni.

A rendőrség nyilvánosságra hozta a banda elfogásáról készült videót

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu