A jelek szerint nem jött be a fejlesztők korábbi számítása, és ismét meghirdették – az eredeti ár ötszöröséért.

Gyors változás

Még egy éve sincs, hogy Korda György és Balázs Klári úgy döntött, hogy eladja a Korda-villát, amiért 2022. januárjában 780 millió forintot kértek el, az új tulaj máris árulja az ingatlant. A Pénzcentrum most megtalálta a hirdetést, ahol 3 millió euróért (1,2 milliárd forint) árulják a Korda-villát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagyra rúgtak a költségek

Mint korábban beszámoltunk róla, a Korda-házaspár eladta a híres 2. kerületi, szállodaként is üzemelő villáját, amit 780 millió forintért árultak. Balázs Klári elárulta, hogy a villa gázszámlája már a rezsiemelés előtt is félmillió forint volt havonta, ráadásul ehhez hozzájött még a személyzet, illetve a szálloda üzemeltetéséhez tartozó költségek is.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez volt a legdrágább lakás

A legdrágább lakás az egykori Korda-villában négy plusz fél szobás, 169 négyzetméteres, ezért 537,785 milliót kérnek, majdnem 3,2 milliót négyzetméterenként – ehhez tetőterasz, és egy hatalmas erkély is tartozik. A legtöbb lakás esetében a vételárban nincs benne a parkolóhely, amiért még külön 8 millió forintot kell fizetnie a vevőnek.

Ismét eladó

Az eredeti tervek szerint a beruházás idén ősszel indult volna el, és 2023. augusztusában már a vevők be is költözhettek volna a BB energiaosztályú, welnessrészleggel is ellátott luxus ingatlanokba, azonban a jelek szerint az ingatlanfejlesztők nagy fába vágták a fejszéjüket. Az ingatlan ugyanis újra piacra került, azonban a korábbi ár többszöröséért: a Korda-villát ugyanis jelenleg 3 millió euróért, azaz 1,2 milliárd forintért árulják

A hirdetés

Csak a fűtés egy kisebb vagyon

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy mi lehet az 1512 négyzetméteres telek eladásának oka, azonban sejthető, hogy a megnövekedett építési költségek és az egekbe szökő rezsiár is hozzátartozott a döntéshez. Ugyanis a 22 szobás villa kifűtése a házaspár elmondása szerint egy kisebb vagyon volt.

Milliós tétel a rezsiemelés után

A Pénzcentrum számításai szerint a Korda-villában havonta körülbelül 4900 köbméter földgáz után fizethették a számlákat, ami azt jelenti, hogy a rezsiemelés után körülbelül 3,5 millió forint lenne havonta csak a gázszámla. És akkor a villanyról még nem is beszéltünk, ami szintén többszázezres tétel.

Maga csinált meg mindent

A Korda-házaspár a 22 szobás villából végül egy jóval kisebb, 150 négyzetméteres budai lakásba költözött, azonban a II. kerületet nem adták fel, csak ahogyan Balázs Klári fogalmazott korábban jóval szerényebb körülmények között fognak élni. Ennek oka az, hogy egy 300 négyzetmétere, hatalmas háznak a fenntartása óriási munka. Ráadásul Balázs Klári a mai napig szeret egyedül megcsinálni minden házimunkát, amit csak tud.

Szerényebb körülmények közé költöznek

„Sokan azt hitték, hogy egy komplett személyzet ugrál körülöttünk, de ez nem igaz! Minden házimunkát, házkörüli teendőt magam csináltam, a kertet is én gondoztam, ami megint csak óriási munka volt. Persze most is ugyanazok a feladatok várnak rám, ránk, mint azelőtt, csak most kisebb területen, szerényebb körülmények között” – nyilatkozta korábban Balázs Klári. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép forrása: Facebook.)