Elütött egy embert a vonat a főváros közelében, Vecsés-Kertekalja megállóhelynél. A helyszínelés befejezéséig csak egy vágányon közlekednek a járatok, így késések várhatók.

Ismét megtörtént a baj

Péntek este a Monorról 18:37-kor Budapestre elindult S50-es vonat Vecsés-Kertekalja megállóhelynél elütött egy embert. A baleset idején a fény- és félsorompó egyaránt jól működött. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megnő a menetidő

A helyszínelés befejezésééig, várhatóan 22 óráig, Vecsés és Üllő között a vonatok csak egy vágányon közlekednek, ezért a ceglédi vonalon 30-60 perccel megnőhet a menetidő.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átszálltak az utasok

A balesetben érintett S50-es vonat utasai a következő, a Monorról 19:37-kor induló S50-es vonattal utazhattak Budapest felé. A Szegedről 16:45-kor Budapestre elindult Napfény Intercity várhatóan 90 perces késéssel közlekedik tovább – tájékoztatott a Mávinform.

Problémák máshol is

A Mávinform arról is hírt adott, hogy péntek este, járműhiba miatt a Nyugati pályaudvarról 17:21-kor Esztergomba elindult vonat csak Piliscsabáig közlekedett, utasai a következő járattal utazhattak tovább a célállomás felé. Az Esztergomból 19:05-kor a Nyugati pályaudvarra induló járműhiba miatt ugyancsak nem közlekedett, utasai a következő, az Esztergomból 19:35-kor induló vonattal utazhattak.

Sok a baleset a síneken

A Kékvillogó.hu írta meg néhány hete, hogy elgázolt egy embert a vonat a Pest megyei Monorierdőnél. A helyszínelés miatt több órás vágányzár volt, és jelentősen megnőtt az arra közlekedő vonatok menetideje. Rövid időn belül ez már a negyedik olyan eset volt, amikor elgázolt egy embert a vonat.

Máshol is gázolt a vonat

Egy nappal korábban, a Füzesabonyból Miskolc, Szerencs érintésével Nyíregyházára közlekedő személyvonat Rakamaz állomáson gázolt el egy embert.  A rakamazi önkéntes tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki a vonat alól, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett. 

Baleset Érdnél

A Pécsről Budapestre, a Keleti pályaudvarra tartó Sopianae InterCity Érd és Nagytétény-Diósd állomás között ütött el egy embert. A vonatok csak az egyik vágányon közlekedtek a két állomás között. A felelőtlenség itt is komoly fennakadásokat okozott.

Gázolás Badacsonynál

Az érdi balesettel egy napon, a Déli pályaudvarról Tapolcára elindult sebesvonat Badacsonytomaj és Badacsonytördemic-Szigliget állomások között elgázolt egy embert. A két állomás között a helyszínelés ideje alatt nem közlekedhettek a vonatok, pótló buszokkal vitték az utasokat.

Meghalt az 53 éves nő

Később kiderült, a Badacsonynál történt gázolás áldozata egy 53 éves budapesti nő, aki a helyszínen életét vesztette. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció