Két tüntetést is meghirdettek csütörtök estére Budapesten. A Kutyapárt “Hídfoglaló túlórázást” szervezett az Erzsébet hídra, a Margit-hídon pedig civilek a Fidesz ellen hirdettek demonstrációt 18 órától. A tüntetők ma este is lezárták az Erzsébet hidat, a BKK járatai terelve közlekednek.

Kedden indult a tüntetés

Kedden egy spontán tüntetéssel indult el a demonstráció-sorozat, miután a kata-adózás szabályait szigorító törvényjavaslatot 120 igen, 57 nem és egy tartózkodó szavazattal elfogadta az Országgyűlés. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szerdán újra tüntettek

Majd szerdán, az újabb megmozdulást már a Momentum Mozgalom szervezte a Kossuth térre. A beszédek után elindult a tömeg, s nem múlt el balhé nélkül az esemény, hiszen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnökeit bilincsbe verve vitték el hajnali fél egy után az Erzsébet híd budai hídfőjétől.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kábítószergyanús anyagot találtak

Kovács Gergőnél kábítószergyanús anyagot is találtak, melyből saját bevallása szerint fogyasztott is. Előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a területileg illetékes I. Kerületi Rendőrkapitányágon, majd kutatást tartottak lakásán, ahol további kábítószergyanús anyagot találtak.

Grillpartit tartottak a hídon

Ma este fél 7-re megtelt a járda és az út széle tüntetőkkel, az MKKP pedig buliszekérrel, grillsütővel és néhány sörpaddal rendezkedett be az úttest szélén.

Újabb sávokat foglaltak el

Nem sokkal hét óra előtt már három sávot foglaltak el a tüntetők. A Buda felé haladóknak a szembemenő irányban nyitottak meg egy sávot.

Tüntetők az Erzsébet hídon

Forrás: Facebook

Lezárták az Erzsébet hídat

A tüntetők negyed nyolcra teljes szélességében elfoglalták az Erzsébet hídhoz vezető utat. A rendőrség is megerősítette a híd lezárását, és közölték, hogy mindkét oldalról elterelik a forgalmat.

Ezt közölte a BKK

„Demonstráció miatt lezárták az Erzsébet híd-Szabad sajtó út-Kossuth Lajos utca útvonalat.Rendőrök irányítják a forgalmat az Astoria csomópontnál és az Erzsébet híd budai hídfőjében a Döbrentei téren. Torlódik a kocsisor a Hegyalja úton és a Krisztina körúton az Erzsébet híd felé, valamint a Rákóczi úton és a Károly körúton az Astoria felé” – írja a BKK Infó.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így járnak a BKK járatai

  • Terelve közlekedik a Szabadság hídon át az 5-ös és a 133E autóbusz, nem érinti a Március 15. tér és a Ferenciek tere megállót, a 7-es autóbusz a Rudas Gyógyfürdő megállót sem, a 8E autóbusz pedig a Döbrentei tér megállót sem.
  • Nem közlekedik a 105-ös autóbusz a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között, valamint a 178-as autóbusz a Döbrentei tér és a Széchenyi István tér között.
  • A 110-es és a 112-es autóbusz a Döbrentei tér és az Astoria M között nem közlekedik

Molnár Áron is tüntet

A helyszínen megjelent Molnár Áron, a noÁr Mozgalom vezetője. Ő nem szólalt fel, csak annyit mondott a 444 tudósítójának, hogy “beszéljenek most azok, akik megszavazták a Fideszt”.

Márki-Zay felszólalt

Márki-Zay Péter is az Erzsébet hídon van. Egy rövid beszéldet is mondott. Az ellenzéki volt miniszterelnök-jelöltje szerint minden megvalósul, amit ő mondott a kampányban, és minden hazugság volt, amivel a Fidesz kampányolt. “Ezek után azt hiszem, kimondható, hogy mindenki, aki a Fideszre szavazott, az idióta”.

Márki-Zay Péter egy tüntető biciklis futárral szelfizett

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

Biciklisek indultak el az Astoria felé

Este 9 óra után, nagyjából harminc, többségében Wolt futár – biciklis elindult az Astoria fele a Szabad sajtó útján. Az nem derült ki, hogy van-e konkrét cél, és le kell-e zárni emiatt valahol az utat – írja a Telex.

Pénteken újra tüntetnek

Pénteken este 7-re újra tüntetést hirdetett a Kétfarkú Kutyapárt. Szintén az Erzsébet-hídra hívták a tiltakozókat. Korábban már elhangzott, hogy a párt addig akarja folytatni a demonstrációt, addig akarja minden nap elfoglalni az Erzsébet hidat, amíg a kormány hatalmon marad. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Erzsébet híd – Forrás: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt