Nem telt el baleset nélkül Húsvét első napja a Pest vármegyei Őrbottyánban. Gyorshajtás és feltehetően ittas vezetés okozott súlyos ütközést vasárnap este a településen.

Vasárnap este érkezett a jelzés

Vasárnap este 20.45 órakor kapott jelzést az Őrbottyáni Polgárőr Egyesület arról, hogy Őrbottyánban, a Rákóczi Ferenc utcában baleset történt és segítségre lenne szükség a baleseti helyszínelés idejére forgalomirányítás céljából. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kivonultak a polgárőrök is

„Ebben az időben éppen nem volt szolgálat, de természetesen felhívtam a kollégámat és ezt követően kivonultunk a helyszínre” – olvasható a bejegyzésben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Teljes útzár és forgalomelterelés

A helyszínen intézkedést végző rendőrrel egyeztetve a baleseti útszakaszon teljes útzárást és forgalomelterelést végeztek, elsősorban a további baleset elkerülése végett.

Gyorshajtás okozta a balesetet

A helyszínelés és az út felület letakarítása után az útzárt és a forgalomelterelést feloldották. A balesetet gyorshajtás és feltehetően ittas vezetés okozta.

Súlyos baleset

Árokba hajtott és kizuhant az autójából egy nő a Pest vármegyei Farmos mellett. Nem volt bekötve, kiesett a tetőablakon, a kocsi pedig rázuhant .- hangzott el a Tv2 Tények vasárnap esti adásában

Komolyan megsérült

Még az üvegtető is hiányzott arról az autóról, amely Farmos közelében csapódott az árokba. a nő, aki vezette nem használta a biztonsági övét és a tetőn keresztül kizuhant a kocsiból, ami ráesett, a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Rögvest megálltak segíteni…

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs munkatársának közlése szerint stabil állapotban szállították kórházba. Azonban nem sokkal később újabb probléma történt. Egy másik sofőr látta a balesetet, ő azonnal megállt, hogy segítsen.

… ám ebből csak újabb baleset lett

Kiszállt a kocsijából, de néhány másodperc múlva a parkoló autójának hajtott egy utána érkező kocsi, ebben a balesetben nem sérült meg senki. Végül a sofőrök emelték le a nőről az autóját, mire megérkeztek a tűzoltók.

Ezt mondja a katasztrófavédelem

Szombaton délután érkezett a jelzés, miszerint Farmos közelében egymástól függetlenül kettő baleset is történt. Az első helyszínen egy személygépkocsi, árokba hajtott, majd ettől függetlenül két személykocsi ütközött össze” – ismertette a katasztrófavédelem szóvivője. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Facebook/Őrbottyáni Polgárőr Egyesület