Valóságos csoda történt Veresegyházon pár napja. Egy hófehér kocsit vezető nő ugyanis a tilos jelzés ellenére egyenesen a Ráday utcánál található vasúti átjáróra hajtott. Ott találkozott a közeledő vonattal, ami egyenesen az autójának rohant, majd száz méteren keresztül tolta azt maga előtt. A helyiek nem hittek a szemüknek: a nő a baleset után saját lábán szállt ki a roncsból.

Személyautó és vonat ütközött

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy durva vonatbaleset történt a múlt héten, péntek délelőtt Őrbottyán és Veresegyház között. Egy személyautó ütközött neki a Vácról a budapesti Nyugati pályaudvarra tartó vonatnak. A fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megdöbbent szemtanúk

Az eset fényes nappal történt, így sokan ott tartózkodtak a környékről, és döbbenten szemlélték a roncsot. Elmesélték, hogy az autó szörnyű állapotban volt, ugyanis kiderült, hogy a vonat majdnem száz méteren keresztül tolta maga előtt a járgányt és a benne ülő sofőrt is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Maga előtt tolta a szerelvény

„Mi nem láttuk a balesetet, csak az eredményt, de az átjárótól jóval lejjebb, nagyjából 100 méterre lehetett, szóval valószínűleg addig tolta maga előtt a szerelvény” – mondta egy helyi lakos. Mint mondták, az autó eleje szinte teljesen megsemmisült: nem maradt elülső része, mintha kettényílt volna.

Túlélte a sofőr

 A Ripost a helyiektől úgy tudja, hogy ennek ellenére sem a vonaton nem sérült meg senki, sem az autót vezető nő. Utóbbi túlélte a borzalmas csattanást, mi több, a saját lábán szállt ki a totálkáros roncsból.

Isteni csoda, hogy él

„Ezt már nem láttuk mi sem, csak hallottuk. Elmondták, hogy az autót egy nő vezette, aki könnyebb sérülésekkel és saját lábán szállt ki a kocsiból. Csakis az menthette meg, hogy a vonat az anyósülés felől kapta el. Még így is isteni csoda, hogy él. Ezután biztos, hogy a második születésnapjaként fogja ünnepelni ezt a napot” – fogalmaztak megdöbbent szemtanúk.

Éltveszélyes figyelmetlenség

Egyébként többen is azt állították, hogy aznap délelőtt nem működött a fényjelzés, azonban mikor a kocsi a sínekre hajtott, akkor már igen. Bár a történteket életveszélyes figyelmetlenségnek tartják, elárulták: többször is előfordult már, hogy valaki ezen a szakaszon a piros ellenére ráhajtott a sínekre:

Bőven lehet látni a fényjelzést

„Valóban nem nyílegyenes pálya, így egy picit nehezebben belátható szakaszról van szó, de azért lehet látni bőven a fényjelzést. Ez nagy figyelmetlenség volt” – jelentették ki a helyiek.

Nem jutott előrébb…

„Nem jutott előbbre, ráadásul rengeteg utas idejét rabolta órákig. Miatta órákig állt a vasúti és közúti közlekedés” – írta egy szemtanú.

Komolyabb büntetést!

„Sokkal komolyabb büntetések kellenének a vasúti átjáró tiltó jelzésén való áthaladásért, és baleset okozásáért, ha nem hal meg az okozója. Aki ezt nem képes agyilag felfogni az nem igazán alkalmas biztonságos és felelősségteljes járművezetésre” – tette hozzá egy másik kommentelő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Mávinform.