Gyászol Kerényi Miklós Máté. A színész szerda hajnalban veszítette el imádott édesanyját. Ági hosszú idő óta súlyos betegséggel küzdött, fia és menye, a nehéz időszakban otthonukban gondozták, majd az utolsó napokban sem mozdultak el kórházi ágyától. Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház volt igazgatója is szívszorító szavakkal búcsúzik volt feleségét.

Elment Ági

„Szeretném nektek elmondani, hogy Ági, Kerényi Ágnes, az Édesanyukánk, ma hajnalban 5 óra 5 perckor felült a hajnali nap első sugaraira, s itt hagyta a földi létet, végleg elaludt. Kérlek Titeket, akik ismertétek, szerettétek, hogy ha tehetitek, gyújtsatok egy gyertyát érte. Emlékezzetek arra a mindig mosolygós, vidám, kacagó lányra, aki volt! Nagyon szerette az életet, a munkáját, a barátait, a családját, a gyermekeit, unokáit, s Lokit! Kérlek, őrizzétek meg az emlékezetetekben!” – írta bejegyzésében a színész.

Kero is búcsúzik

Kerényi Miklós Gábor is szívszorító szavakkal búcsúzott a volt feleségétől.  A rendező egy hosszú bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, amelyben részletesen beszélt a kapcsolatukról is.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hihetetlen küzdelem

„Ma hajnalban Ági elment…Hősies, szinte csodálható nyugalommal, és szeretetözönnel viselte az utolsó időket, a hihetetlen küzdelem kényszerűségét. Utólag sokszor megállapítottuk, hogy bár az együttélésünk megszakadt, de szinte feltétel nélkül nagyon-nagyon szerettük egymást” – írta a Budapesti Operettszínház egykori igazgatója.

Két gyermeket neveltek fel

„Nem volt olyan, hogy ne rohantunk volna segíteni, ha valamelyikünknek szüksége volt valamire. Nagy ajándéka volt az életnek, hogy mindig, mindenkor számítani lehetett rá, kedves szavaira, simogató kezére, mindent megértő, együttérzésre kész lelkére. Közben, sokszor még azt is megbeszéltük, hogy a világnézetünk ugyan különbözik – de az életnézetünk az hasonló. Két izgalmas, számunkra gyönyörű fiúgyerekünket élvezettel neveltük, óvtuk, segítettük, megértéssel, figyelemmel, – soha nem kételkedve bennük”.

Jókedvvel mentek a válóperre

A Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas magyar rendező arról is beszámolt, hogy még a válásuknál is jókedvűek voltak, ezért a bírónő meg is kérdezte tőlük, hogy miért válnak el, ha így mosolyognak. Kerényi Miklós Gábor pedig arról is beszámolt, hogy nemrég megszületett az ötödik unokájuk.

Az utolsó hetek

„Az utolsó hetek… Iszonyú érzés végig kísérni, és látni a szenvedést, ahogyan valaki kiszakad a földi lét kötelékéből. Máté és Aisha ezt vállalva magukhoz vették, elképzelhetetlen szeretettel, figyelemmel vették körül, ápolták, gondozták, minden percét figyelték”.

Máté végig mellette volt

„És az utolsó két napon, amikor újra kórházba kellet szállítani, szinte éjjel nappal vele voltak, Máté pillanatra sem akarta magára hagyni, ölelte, simogatta, megszépítve és könnyebbé téve Áginak az utat, amit ő végtelen szeretettel, mosolyra nyíló ajkakkal fogadott. Micsoda világ ez…Az óriási öröm közben, miszerint megérkezett újabb, most már ötödik unokám, Dávid fia, Kerényi Miklós Zoli, én könnyeimet nyelve a távozásról írok. Mit tehetek” – írta a posztja végén a rendező.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Kerényi Miklós Gábor és volt felesége Ági – Forrás: Facebook/Kerényi Miklós Gábor